Donosimo vam recept za Chicken chirashi iz Binimota

Binimoto Chicken chirashi

Binimoto Sushi je mjesto koje spaja zdravu, balansiranu prehranu s konceptom fast fooda birajući isključivo vrhunske namirnice strogo kontroliranog porijekla.

U minimalističkom ambijentu, na čak tri lokacije u Zagrebu, brojnim stranim i domaćim gurmanima nudi lagane te zdrave okuse japanske kuhinje. U Binimotu se stalno nešto kuha, bile to nove ideje o jelima ili usavršavanje starih recepata. Kao pionir take away sushija u Hrvatskoj, Binimoto također nudi usluge cateringa. A jedna od novosti koje jesen u Binimotu donosi su nova jela na meniju.  

Jedno od traženijih jela u Binimotu je Chicken chirashi te vam donosimo njegov recept (za četiri osobe):

Namirnice:

  • 400 g mariniranih pilećih zabataka
  • 4 jaja (za tamago jaja)
  • 160 g svježe crvene paprike
  • 80 g mladog luka
  • 4 žlice gustina
  • 4 žličice bijeloga prženog sezama
  • 600 g kuhane riže
  • 200 ml murasaki Binimoto umaka
  • sezamovo ulje (za marinadu)

Za umak je potrebno:

  • 200 ml soja sosa
  • 50 g šećera
  • 30 ml aceta balsamica
  • 2 češnja češnjaka narezanog
  • 30 g đumbira narezanog

Pileći zabatak potrebno je narezati na trakice i marinirati u dvije žlice sojinog umaka i jednoj žlici sezamovog ulja. Zatim u jednoj tavi pripremimo tamago jaja.  Tamago jaja radimo tako da izmiješamo i ispečemo četiri jaja s dvije žličice šećera te malo soli. U drugoj tavi sotiramo (podinstamo) crvenu papriku i mladi luk, uz malo soli i maslinovog ulja. U zdjeli napravite murasaki umak (200 ml sojinog umaka, 50 g šećera, 30 ml aceta balsamica, 2 češnja češnjaka narezanog, 30 g đumbira narezanog, kuhati na laganoj vatri 35 minuta uz miješanje te procijediti). Počnite pripremati sushi rižu. 

U manjim količinama uvaljamo piletinu u gustin i pržimo je u dubokom ulju do lagano svijetlosmeđe boje, ali toliko da ostane vrlo mekana. Nakon prženja, položimo je na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Kad smo ispekli svu piletinu, u novoj tavi ugrijemo prethodno napravljeni murasaki umak i također u manjim količinama, u njemu glaziramo piletinu sve dok umak ne ukuha i dok se meso fino ne obloži gustim umakom. Gotovu piletinu stavimo u posudu te nastavimo glazirati piletinu u istoj tavi sve dok sva piletina nije glazirana.

Serviramo sa sushi rižom na koju položimo papriku i mladi luk, tamago jaja i glaziranu piletinu. Za final touch ukrasimo bijelim sezamom.

Dobar tek!


Slični članci: