Domaće proljetne roladice

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

proljetne rolice
Proljetne roladice

Recept dana: PRŽENE PROLJETNE ROLADICE (SPRING ROLLS), Kina

Ne poznajem nikoga tko ne voli proljetne roladice, ovo najpoznatije azijsko predjelo, ali znam da moj suprug uvijek kad jedemo u azijskim restoranima naruči barem 2 porcije... Da mu nije neugodno, naručio bi on i više... kod kuće je opušten...

Sastojci za 10 komada

Vrijeme pripreme i pečenja: 1 sat

  • 6 listova tijesta za savijače
  • 20 dag mljevenog junećeg mesa (buta)
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • 1 bjelanjak
  • 1 žumanjak
  • ulje za prženje
  • sol
  • papar

Meso prodinstajte na tavici na luku, posolite i popaprite te dodajte peršin. Smjesu ohladite pa u nju umiješajte bjelanjak. Dvije kore premažite uljem, položite jednu na drugu i punite gotovom smjesom, pa uvijte. Najbolje je rezati ih na dužinu 5 cm. Roladice premažite kistom umočenim u žumanjak i ispržite u dubokom vrućem ulju.

Proljetne roladice možete napraviti od raznih kombinacija: mljevenog mesa i raznog povrća vrlo tanko narezanog, samo sa povrćem, s piletinom, sa škampima... Budite kreativni!