Desert dana: Tarin jaffa kolač

Jaffa kolač

Ovaj kolač je najdraži kolač moje najmlađe kćeri Tare. Tko voli jaffa keks i naranče, obožavat će ovaj kolač! Sočan, prefin, jednostavno – topi se u ustima...

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Vrijeme pečenja: 15tak minuta

Temperatura pećnice: 180C

Četvrtasti kalup promjera 20x30 cm

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 12 dag smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mlijeka
  • 18 dag brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1,5 dag kakaa
  • 2 dl svježe iscijeđenog soka naranče (2 naranče)
  • korica 1 naranče
  • 1 žličica likera ili arome od naranče
  • 3 žlice marmelade od marelica ili naranče

Glazura:

  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 3 žlice ulja

Zagrijte pećnicu na 180C. Umutite jaja sa smeđim šećerom i vanilin šećerom, postepeno dodajte ulje, pa mlijeko. Zatim postepeno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu podijelite na dva jednaka djela. U jednu polovicu dodajte kakao i žlicu mlijeka. Smjese posebno ispecite. Kalup obložite  masnim papirom i ispecite prvo jednu pa drugu smjesu. Svaku pecite u zagrijanoj pećnici 15tak minuta. Probajte s vilicom jeli biskvit gotov. U međuvremenu iscijedite naranče, te soku dodajte naribanu koricu naranče i liker naranče. Ohlađeni tamni biskvit razmrvite rukama i pomiješajte sa sokom naranče. Prvo položite svijetli biskvit pa ga premažite marmeladom koju malo zagrijte da ju lakše razmažete, pa na njega rasporedite smjesu od tamnog biskvita. Napravite glazuru: čokoladu otopite na pari s malo ulja i prelijte po kolaču.


Slični članci: