Danas priredite fusile s mahunama!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Fusili s mahunama
Fusili s mahunama

Pasta con fagiolinii je naravno talijanski recept, kao i većina recepata s tjesteninom. Iako bi se moglo reći da su ta dva okusa ne spojiva, ovo je jedno izuzetno ukusno jelo...

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 25 minuta

  • ½ kg fusilla
  • ½ kg mahuna
  • 3 češnja češnjaka (protisnut)
  • ¼ šalice vode u kojoj su se kuhale mahune
  • ½  šalice maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • peršin (sitno nasjeckan) – za posipati

Operite mahune i očistite ih  tako da im odstranite vrhove i narežete na veličinu penna. Skuhajte ih u slanoj vodi dok ne omekšaju. U međuvremenu u drugom loncu skuhajte fusille, penne ili neku drugu tjesteninu al dente.  Na zagrijanu tavicu dodajte maslinovo ulje i češnjak te nakon minute dodajte procijeđene mahune, ¼ šalice vode u kojoj su se mahune kuhale, ocijeđene fusille, sol i papar. Zajedno promiješajte, kuhajte još minutu i pospite sitno nasjeckanim peršinom.

*Poslužite s parmezanom.