Danas počinje 7° Zagreb VINOcom – zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva

Festival vina Zagreb
7. Zagrebcom

Danas u 12 sati u Hotelu Regant Esplanade svoja vrata po sedmi put otvara zagrebački festival vina i kulinarstva Zagreb VINOcom. Poslije uspjeha 2011. godine što je u brojkama: izlagača 251, posjetilaca: 8.000, akreditiranih novinara 206 od toga iz inozemstva 30 među kojima su: Angela Muir MW, London, Engleska, Decanter; Darrel Joseph,  novine/revije AT i SAD, Beč, Austrija; Ivana Kovarikova, Prag, Češka, Sommelier; Jan Van Lissum, Amsterdam, Nizozemska; Jože Rozman, revija Vino, Ljubljana,  Slovenija; Lubos Barta, Prag, Češka, Sommelier; Paul Balke, AG Utrecht, Nizozemska; Predrag Maravic, Novi Sad, Srbija, Novi Sad; Robert Gorjak, vinska skola Belvin; Ljubljana, Slovenija; Stojan Milinkovic, Novi Sad, Srbija, TV Novi Sad; Thomas Vaterlaus, Zurich,Švicarska, Vinum; Timo Jokinen, Tampere, Finska; Vladimir Tsapelik, Moskva, Rusija; Wojciech Bosak, Wino Magazin, Varšava, Poljska;  Yair Koren Kornblum, Izrael Broadcoasting Authority; Uroš Mencinger, Maribor, Slovenija, NeDelo; Valentina Mencinger, Maribor, Slovenija, NeDelo; Ivo Jagetić, Graz, Austrija, Kleine Zeitung, Zoltan Gyorffy, Peć, Mađarska;  Andreja Saksida, Dobravlje, Slovenija, Vino;  Ljubo Leovac, Sarajevo, BIH, Virtual klub, Toni Barač, Sarajevo, BIH, Virtual klub,  Nina Levičnik, Ljubljana, Slovenija, Revija Hotel;  Cathy Moerdjik, Amsterdam, Nizozemska, Winites b.v.;  Đorđe Jančić, Beograd, Srbija, Vino;  Vedrana Ranović, Beograd, Srbija, Vino i drugi, festival su doveli do vodeće manifestaciju u Hrvatskoj, pa i šire u domeni vina i gastronomije.

Izborom elitnoga hotela Regent Esplanade dobili smo izvanrednu podršku za uspješno održavanje festivala i ostvarenje želje proizvođača da se u zagrebačkoj metropoli predstave na moderno i svjetski prepoznatljivo događanje.

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljuade iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.

Festival također ima humanitarnu značajku. Dan uoči njegova svečanog otvorenja, 29.11.2012. godine, bit će organizirana humanitarna večera i vinska aukcija za DSC (down syindrome centar) Pula, Croatia.

Posebni gosti festivala biti će grupa inozemnih novinara i trgovaca koji će  od 26. studenoga  do svečanoga otvaranja upoznavati Hrvatsku i njenu enogastro ponudu.

Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2, okupit će više od 250 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika.

U cilju veće promocije vina i gastronomije u gradu Zagrebu pokrenuli smo kod vodećih zagrebačkih ugostitelja akciju predstavljanja vinara u njihovim objektima u tjednu održavanja festivala tj. od 26.11.2012-02.12.2012.

Dan uoči festivala održati će se okrugli stol.

Festival je otvoren za sve pa se čekuje velik odaziv građana Grada Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara i drugih poklonika vina i hrane. Radno vrijeme festivala je 30.11. i 1.12. od 12 do 20 sati. Ako ste ljubitelj dobre kapljice, nemojte ga propustiti!


Slični članci: