Cannelloni sa sirom i špinatom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Cannelloni sa sirom i špinatom
Cannelloni sa sirom i špinatom

Cannelloni sa špinatom i sirom

Canellonni su tjestenina u obliku velikih cijevi. Kao i lazanje, pune se raznim filama: od mesa, ribe, povrća i sira, zapeku se u pećnici i obilato posipaju sirom.

Cannelloni sa sirom i špinatom
Cannelloni sa sirom i špinatom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i pečenja: 60 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 25 dag cannellona  (1 pakovanje)
  • 50 dag ricotte ili svježeg kravljeg sira
  • 25 dag špinata (nasjeckanog)
  • 1 jaje
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 20 dag sira za ribanje (goude, edemera...)
  • 1 režanj češnjaka – može i ne mora
  • parmezan
  • sol
  • bijeli papar

Zagrijte pećnicu na 180C. Cannellone kuhajte u vreloj posoljenoj vodi dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage pa ih ocijedite. U zdjeli pomiješajte očišćen, opran i nasjeckani špinat, ricottu (sir) i jaje. Posolite, popaprite, dodajte malo parmezana i prema želji protisnuti češnjak. Vatrostalnu zdjelu namažite maslinovim uljem. Napunite canellone smjesom, posložite u zdjelu i naribajte sir po njima. Prelite ih sa slatkim vrhnjem, posipajte parmezanom i pecite u vrućoj pećnici oko 45 minuta dok ne dobiju žutu koricu. Pokrite ih prvih pola sata, pa zadnjih 10 - 15 minuta otkrijte da poprime lijepu zlatnu koricu.

Cannelloni sa sirom i špinatom
Cannelloni sa sirom i špinatom