Antonija Blaće kuhala s Brankom Ognjenovićem

Održana PIK kulinarska radionica na kojoj je voditeljica Antonija Blaće asistirala poznatom kuharu Branku Ognjenoviću pri pripremi talijanskih, francuskih te meksičkih specijaliteta.

PIK Vrbovec organizirao je jučer kulinarsku radionicu „PIK mljeveno meso priča jezike svjetskih kuhinja“ u suradnji s Brankom Ognjenovićem u Kulinarskom studiju „Majstor kuhar“ na kojoj je predstavio nove light proizvode u ponudi PIK pakiranog svježeg mesa – miješano mljeveno meso, juneće mljeveno meso i svinjsko mljeveno meso – s 50% manjim udjelom masnoća.

Novi light PIK proizvodi među prvima su oduševili simpatičnu voditeljicu Antoniju Blaće, koja je asistirala Branku Ognjenoviću pri pripremi dobro poznatih talijanskih i francuskih jela te nešto egzotičnijih turskih i meksičkih specijaliteta. Odlično snalaženje u kuhinji Antonija je prokomentirala na sljedeći način: „Uz vrhunskog mentora kao što je naš majstor kuhar Branko Ognjenović, nije teško kuhati s lakoćom. Osobno volim mljeveno meso, a najdraže jelo mi je bolognese umak s integralnom tjesteninom. Veselim se što ću od sada moći svoj kulinarski specijalitet pripremati s novim PIK light mljevenim mesom, kako bih održala svoju vitku liniju.“

PIK mljeveno meso sadrži samo najkvalitetnije komade mesa te se može pohvaliti oznakom Hrvatske poljoprivredne agencije „Meso hrvatskih farmi“, što garantira domaće porijeklo sirovina. Iako je PIK-ovo meso uvijek savršenog okusa, Branko Ognjenović za ovu priliku otkrio je nekoliko trikova kako jelo učiniti još ukusnijim i savršenijim: „Bilo kakvoj mješavini mljevenog mesa uvijek treba dodati malo vruće vode kako bi bila sočnija i rahlija. Kod začinjavanja treba obratiti pozornost koje smo još namirnice dodali mljevenom mesu. Ukoliko smo na primjer dodali slaninu ili pršut te slične namirnice koje oslobađaju dodatne arome i soli treba obratiti pozornost na dodane količine kako mješavina ne bi bila preslana.“

Najavljen "Narodni roštilj"

PIK kulinarska radionica bila je odličan povod i za najavu Narodnog roštilja uz PIK Vrbovec u organizaciji Narodnog radija koji će započeti 27. travnja u Zagrebu na Bundeku. Već tradicionalno četvrtu godinu za redom, uz Dreleta te od ove godine i žensku podršku Antonije Blaće u čak šest gradova diljem Hrvatske, kroz šest tjedana birta će se najbolji roštilj majstor. 


Slični članci: