9 zdravih namirnica kojim ćete utažiti glad iz dosade

9 zdravih namirnica kojim ćete utažiti glad iz dosade

Teško je održavati zdravu prehranu kada nas uhvati glupa glad iz dosade. Koliko ste se samo puta uhvatili da grickate nešto što vam se ne jede čisto jer ne znate što bi drugo radili?

Nijedno prežderavanje iz dosade nije dobro, sve da se radi s vrlo zdravim namirnicama, jer bi s vremenom moglo utjecati na širinu vašega struka. Međutim, kada vas uhvati ova tupa glad možete posegnuti za nekim namirnicama koje će utažiti potrebu za bezglavim grickanjem, a neće vam puno poremetiti sustav zdrave prehrane. Jede li vam se nešto svježe, posegnite za krastavcem koji ima nevjerojatno malo kalorija, a želite li nešto kiselo i hrskavo, izvrstan izbor su kiseli krastavci. Jede li vam se čokolada, odaberite čokoladno bademovo mlijeko, koji je tek trunčicu različit po okusu od čokoladna mlijeka. Čips zaboravite, ali odaberite zato čips od algi ili obične kokice, a želite li uživati u nećem dimljenom, odaberite sušenu puretinu (turkey jerky). Pije li vam se nešto nezdravo i gazirano, odaberite zdravu opciju poput mineralne vode s okusom. A prije nego li odlučite otići u pekaru da biste nešto prigrizli, posegnite za cherry rajčicama!

Većina ovih namirnica ima manje od 50 kalorija po serviranju i preporučuju ih nutricionisti, pa ih svakako dobro zapamtite. Namirnice možete kupiti u dućanima zdrave prehrane u Hrvatskoj (poput Bio & Bio), i/ili nauručiti preko Interneta. Sve vas očekuju u našoj galeriji.

9 zdravih namirnica kojim ćete utažiti glad iz dosade
Malo kokica je i dalje dozvoljeno!

Slični članci: