3 recepta za najbolje blagdanske koktele

Zimski kokteli

Budući da je vani gotovo nesnosno hladno, zaslužujemo poslasticu koja će nas zagrijati. Zahvaljujući ovim trima jednostavnim koktel receptima, vaša će se kuhinja ovih blagdana pretvoriti u luksuzan bar o kojem bi gosti mogli govoriti tijekom cijele 2017. godine.

Govoreći o godišnjim dobima, ovi napitci najbolje pristaju zimskim praznicima te će pridodati svečanoj atmosferi. Prije nego što započnete s koktelskim majstorijama, imajte na umu da svaki recept predviđa četiri pića. Sve ostale pojedinosti saznajte u nastavku i napravite sva tri jer što ih je više to je bolje.

APPLE CIDER MARGARITA

Photo: Monica Wang

Sastojci:

  • 60 ml tekile
  • 120 ml cidera od jabuke
  • Sok od 1 limete
  • 1/2 žlice nektara od agave 
  • Ružmarin i kriške jabuke, za ukras (po izboru)

Upute:

Pomiješajte tekilu, cider, sok od limete i nektar agave u koktel šejkeru s ledom. Ulijte u čaše i, po želji, ukrasite ružmarinom i kriškama jabuka.

WINTER COLADA

Photo: Monica Wang

Sastojci za piće:

  • 120 ml ruma
  • 120 ml amaretta
  • 1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka
  • 1 šalica leda
  • 2 šalice svježeg narezanog ananasa
  • 1/2 žličica cimeta

Sastojci za preljev:

  • 1/2 šalice kokosovog vrhnja
  • 2 žlice javorovog sirupa

Upute:

Dodajte kokosovo vrhnje i javorov sirup u srednje veliku zdjelu i pomiješajte električnom miješalicom oko 2 minute ili dok kokosov preljev ne dosegne vrh zdjele. Ostavite sa strane.
Dodajte rum, amaretto, kokosovo mlijeko, led, ananas i cimet u blender te miješajte oko jedne minute ili dok piće ne postane glatko. Ulijte Pina Coladu u 4 čaše te ih zatim prelijte ranije napravljenim preljevom i ukrasite cimetom.

CHRISTMAS WREATH COCKTAIL

Photo: Monica Wang

Sastojci:

  • 180 ml votke
  • 6 grančica kadulje
  • 6 grančica ružmarina 
  • 2 žlice jednostavnog sirupa
  • 350 ml pjenušavog vina
  • 1/2 šalice brusnica
  • 1/2 šalice smeđeg šećera, za ukras

Upute:

Dodajte votku, 2 grančice kadulje i 2 grančice ružmarina u staklenku, zatvorite poklopac i ostavite ih u hladnjaku tjedan dana. Ukrasite čaše sa smeđim šećerom, dodajte nekoliko brusnica i jednu grančicu svake biljke u sve 4 čaše. Dodajte hladnu "odstajalu" votku, jednostavan sirup i ohlađen pjenušac te dobro pomiješajte.


Slični članci: