Putovanje na Santorini upotpunite modernim špiljskim apartmanom

Dizajnerska tvrtka Patsios nedavno je renovirala Cave Suite, spektakularan boutique hotel na otoku Santorini u Grčkoj s pogledom na Egejsko more. Rekonstrukcija starog, dodatak novog objekta i dizajn interijera imaju za cilj stvoriti osjećaj ugode i opuštanja, kao i suptilan osjećaj luksuza kojeg su u hotelskim apartmanima postigli prepoznatljivim elegantnim stilom. Nadograđen novi prostor donosi jednostavnost i jasnoću lokalnih arhitektonskih obilježja, a sama integriracija elemenata suvremenog dizajna odvija sam na temelju dva već spomenuta načela - jednostavnost i jasnoća.

Bijela je izabrana kao dominantna  (ne)boja omogućavajući tako najveću moguću difuziju fizičke svjetlosti, a pritom iznosi prepoznatljivu tradicionalnu morfologiju te poprima oblik prave moderne šiplje. Bijela žbuka s unutarnje strane, ugrađen namještaj, bijele podnice kao na brodu i cement, funkcioniraju zajedno minimalnu i apstraktnu cjelinu. Umjetna rasvjeta je zamišljena kao integrirani element dizajna pomoću građevinskih elemenata, a nadopunjuje nedostatak prirodnog svjetla zbog špiljske strukture. Dodatni namještaj i ukrasni predmeti vrlo su pažljivo odabrani, kao naprimjer, dvije stare drvene škrinje koje služe kao stolić za TV, crne metalne stolice koje se uklapaju u hotelsku temu zbog starinskog metalnog  namještaja te ručno napravljene metalne svjetiljke. Većina keramike napravio je poznati grčki umjetnik. 


Slični članci: