Neobične plaže diljem svijeta

Hawaii

Stijene, bijeli pijesak, kamenčići…prve su asocijacije koje nam padaju na pamet kad razmišljamo o odmoru I plaži. Mi nećemo biti tako ograničeni, pa Vam donosimo neobične (a I dalje prekrasne) plaže diljem svijeta.

Plaža krava, Goa, Indija

Ova plaža očito je popularna među svim ljudskim I životinjskim vrstama. S obzirom da je krava sveta životinja u Indiji, nemojte se čuditi ako je na ručniku do Vas ovo sveto govedo.

Indija
Indija

Plaža s roza pijeskom, Harbour Island, Bahami

Pet kilometara netaknute uvale u svijetle ružičastoj boji takvo je zbog Foraminifera,  koraljnog insekta koji pušta boju iz svoje ljuske kada ugine.  

Bahami
Bahami

Plaža topla voda, Novi Zeland

Pluotok Coromandel dom je  spektakularime geotermalnim aktivnostima koje se izmjenjuju na dnevnoj bazi.

Novi Zeland
Novi Zeland

Plaža od stakla, Kalifornija

Iako bi čovjek pomislio da se radi o prirodnoj pojavi, staklo je tu od 1960.-ih kada je plaža služila kao odlagalište otpada. Do danas se površina pročistila, a jedino što je ostalo je očito – staklo.

Kalifornija
Kalifornija

Chandipur, Indija

Chandipur je jedna od najneobičnijih plaža na svijetu. Zahvaljujući geografiji, more se može povući i do četiri kilometra od obale za vrijeme oseke pri čemu otkriva morsko dno i sve njegove dobro skrivane tajne.

Indija
Indija

Plaža Papakolea , Hawaii

Iako maslinasto zelena nije tipična boja mora tj. plaže, ova na Hawaima nije uzrokovana morskim algama već mineralima iz obližnjeg vulkana.

Hawaii
Hawaii

Plaža lajućeg pijeska, Hawaii

Dio nacionalnog parka na Havajima, ova plaža ime je dobila po nevjerojatnom fenomenu – koraci proizvode zvuk sličan lavežu. Znanstvenic tvrde da je to zato što zrnca pijeska prepuna sitnim jeka komorama koje čine buku.

Hawaii
Hawaii

Crvena plaža, Santorini, Grčka

Santorini je poznat po svojim crnim plažama uzrokovanih vulkanskim eksplozijama, ali crveni pojas pijeska uistinu oduševljava. Pogotovo zato što iz daljine plitka voda izgleda kao krv.

Santorini, Grčka
Santorini, Grčka

Plaža Bowling Ball, Kalifornija

Ogromne, okrugle stijene na ovoj plaži izgledaju kao da ste ih pažljivo smjestiti u savršene redove. Ipak, ovaj fenomen napravilo je more koje je narušio mekši kamen oko njih, ostavljajući samo savršeno obrađene gromade.

Kalifornija
Kalifornija

Plaža Vik, Island

Najjužnija točka Islanda je vjetrovita, divlja i hladna, ali zadivljujući crni pijesak je čini još tajanstvenijom. 

Island

Slični članci: