Hrvatska u samom vrhu gastronomskih i enoloških europskih destinacija

Hrvatska u samom vrhu gastronomskih i enoloških europskih destinacija

Hrvatska ponovno podiže svoju reputaciju međunarodnim priznanjem kao vrhunska gastro-enološka europska destinacija

Još od kad nas je na svjetskoj sceni 2014. godine proslavio slavni Anthony Bourdain sa svojom emisijom „No Resevervation“, Hrvatska ne posustaje u svojem naumu da postane glavna zvijezda na gastronomskoj i enološkoj europskoj sceni te neprestano svojom ponudom privlači interes i pozornost mnogih stranaca. Prepoznati smo od strane stručnjaka po svojoj vrhunskoj regionalnoj raznolikosti i inzistiranju na svježim namirnicama zbog kojih i jesmo uvršteni  u sam vrh europskih najuzbudljivijih gurmanskih destinacija.

Zadnja potvrda kvalitete dolazi s Caucasus Business Weeka, na kojem je Hrvatska zauzela 7. mjesto od 48 europskih zemalja rangiranima po kvaliteti hrane i vina. Ispred nas se nalaze samo Francuska, Španjolska, Gruzija, Njemačka i Belgija, a što su rekli o nama i našoj kuhinji, saznajte u nastavku.

Hrvatska u samom vrhu gastronomskih i enoloških europskih destinacija

„Miješanje utjecaja – talijanskog, mediteranskog, francuskog, slavenskog – pomaže uspostaviti ukusni miš-maš hrane. Hrvatska obiluje fantastičnim maslinovim uljem, a kamenice iz malenog grada Stona najbolje su na cijelom Jadranu. Njihova vina kao što su Babić, Malvazija, Prošek i Vrbnička žlahtina bila su podcijenjena, no sada sve češće osvajaju međunarodna priznanja. No najpoznatije jelo – janje „ispod peke“ – vrijedno je dolaska u Hrvatsku. Samo zamislite taj okus gdje se meso peče s obje strane, prekriveno glinenim pokrovom posutim ugljenom u svojem soku…“

Na posljednjem se mjestu našao Vatikan, ali iz razloga što imaju samo jedan restoran!

Hrvatska u samom vrhu gastronomskih i enoloških europskih destinacija

Slični članci: