Mediteranski šik novog dizajnerskog hotela u Dubrovniku - hotela Kompas

Dubrovnik je krajem rujna dobio novo-staro savršeno mjesto za odsjesti - Hotel Kompas u vlasništvu Grupacije Lukšić, odnosno njihove kompanije "Adriatic luxuy hotels". Nakon obnove koje je započela u studenom, a bila je vrijedna 103,9 milijuna kuna, hotel je potpuno obnovljen i sada ima četiri zvjezdice i 173 smještajne jedinice.

Hotel Kompas, Dubrovnik

Smješten u slikovitom zaljevu Lapad s pogledom na Jadransko more, daleko od gradske vreve, udaljen manje od 4 km od gradskog središta Dubrovnika, hotel Kompas ima jedan od najatraktivnijih položaja u Dubrovniku. Dizajnerski osvježen i iznimno urban, novi Kompas Dubrovnik nudi sofisticirane sobe i apartmane s elegantnim dekorom i jedinstvenim detaljima, osmišljenim od vodećih hrvatskih dizajnera.

Hotel Kompas, Dubrovnik

Ideja vodilja Studia Franić Šekoranja pri uređenju cijelog interijera bila je stvoriti prostor pun svijetla te istaknuti blizinu mora. Hotelsko predvorje zajedno sa Zenith Barom, koji se nalazi na najvišem katu hotela, pružaju impresivnu panoramu kroz velike staklene stijene koje će se pružaju cijelom dužinom hotela s pogledom na Lapad i Elafitsko otočje, a za večernje sate i prigodne koktele tu su Sphere Restaurant & Lounge Bar smješteni na samoj šetnici hotela.

Hotel Kompas, Dubrovnik

Što se tiče uređenja zajedničkih prostorija, od jarko crvenih tonova, kao jedinog snažnog akcenta u glavom restoranu, do toplih okruglih oblika koji dominiraju Zenith barom na samoj recepciji hotela, uz nešto moderniju gastronomsku ponudu, uređenje prostora svakako je jako bitan element u ukupnom doživljaju ovo hotela.

Hotel Kompas, Dubrovnik

Prostrane sobe sofisticiranog su i modernog stila i imaju balkon s predivnim pogledom na Lapad.  U sobama minimalističkog dizajna prevladavaju svijetle boje, bijela i bež, a zidove krase pradovi poznatog domaćeg umjetnika Saše Šekoranje. Sve žene će sigurno razveseliti činjenica da sve kupaonice imaju i kadu.

Hotel Kompas, Dubrovnik

Cjelokupni kat hotela dodijeljen je novoizgrađenom wellness i spa centru koji sadrži unutarnji i vanjski bazen sa slatkom vodom, parnu kupelj i finsku saunu, tri sobe za tretmane, fitnes studio, experience tuševe i zonu za relaksaciju. Ovdje svi gosti mogu birati između raznih holističkih i beauty tretmana. Osobni trener koji će vam složiti program vježbi i joga instruktor također su dostupni na zahtjev.

Hotel Kompas, Dubrovnik

Tu je i konferencijska dvoranu s dnevim svijetlom kapaciteta 400 osoba na koju su u managementu ovog hotela posebno ponosni jer pozicionira Hotel Kompas kao konkurentni business hotel za konferencije tijekom cijele godine čime se puni rupa na tržištu kongresa koji traže objekte s četiri zvjezdice.

Hotel Kompas, Dubrovnik

Slični članci: