Europski gradovi koje morate posjetiti

Gradovi koje vam danas preporučamo su na neki način prošli "ispod radara" kad je riječ o europskim turističkim destinacijama. No, to što možda nisu toliko razvikani kao njihovi slavni geografski susjedi poput Londona ili Pariza, ne znači da nisu lijepi ili da nemaju što za ponuditi svojim posjetiteljima. Zapravo, možemo reći, da gradovi poput Toulousea ili pak Napulja imaju ono nešto i zato mislimo da je vrijedno ispričati i njihove foto-priče. 

Toulouse
Toulouse

1.Toulouse 

Većina putnika se, kad je riječ o Francuskoj, odlučuje za Pariz ili Azurnu obalu. No, Toulouse bi definitvno trebao biti na listi onih koji putuju u tu zemlju. Možda niste znali da je ovaj grad bio izglasan za najbolji grad za život u cijeloj Francuskoj. S vrlo atraktivnom povijesnom jezgrom i umjetničkim galerijama, Toulouse je savršeni grad za putovanje. 

Napulj
Napulj

2.Napulj 

Napulj je pravo mjesto ako ste u potrazi za pravim talijanskim štihom koji je u ovom gradu prisutan na svakom koraku. Osim umjetnosti i povijesnih znamenitosti, u Napulju ćete vrhunski jesti, ali i piti. Naime, talijanska vina su cijenjena svugdje u svijetu, a ovdje ih možete naći po povoljnijim cijenama nego drugdje u Italiji. 

Alicante
Alicante

3.Alicante (Španjolska) 

Nepravedno zapostavljen, Alicante je pravi mediteranski grad koji će oduševiti svakoga tko u njega dođe. Kozmopolitski barovi, odlični restorani i sunčano vrijeme, samo su neki od razloga zašto biste trebali posjetiti ovaj grad.

Bern
Bern

4.Bern

Glavni grad Švicarske ostao je u sjeni poznatije Ženeve i Zuricha. No, ovaj prekrasan grad na obalama rijeke Aare jedan je od najljepših na svijetu. Njegov srednjovjekovni dio uvršten je na Unescovu listu zaštićene svjetske baštine

Cork
Cork

5.Cork 

Možda zbog lokacije - Cork se nalazi na samom kraju Irske, ovaj drugi najveći irski grad široj javnosti nije poznat. Cork je vrlo "živ" grad u kojem je vidljiv tipični irski način života i pravo je oličenje šarma. 

Dresden
Dresden

6.Dresden 

Berlin nije jedini cool grad u Njemačkoj iako je možda najpoznatiji. Mnogo kompaktniji Dresden sa svojom baroknom arhitekturom i mnoštvom galerija  je zaista prekrasan pa vam neće biti žao ako ga uvrstite na svoju wish listu.


Slični članci: