Donosimo vam 14 najljepših stropova svjetski poznatih i manje poznatih građevina

Sammezzano Castle, Tuscany, Italy

Nekada je strop bio prostor u kojemu su dizajn i kreativnost ponajviše dolazili do izražaja, a sami arhitekti i umjetnici trošili sate i sate planirajući i gradeći  ga. Mnoge su građevine svjetsku slavu stekle upravo zbog predivno ukrašenih stropova koje gotovo možemo osjetiti. Danas rijetko prirodajemo toliko pažnje izradi stropa osim one koja je nužna za njegovu funkcionalnost, stoga smo danas odabrali 14 najljepših svjetskih stropova koji oduzimaju dah, a sve što je potrebno je da podignete pogled.

Diljem svijeta postoje arhitektonska čuda koja savršeno spajaju maštu s majstorstvom. Samo predpostaviti možemo o kakvoj se mukotrpnoj izradi detalja ovdje radi i koliko je sati potrošeno ne bi li se stvorio ovakav očaravajući svod.

Svaka nas fotografija vodi na putovanje – od klasičnih slavnih djela poput Sikstinske kapele u Italiji i Admont Abbey knjižnice u Austriji do modernih građevina poput Bellagio hotela u Las Vegasu. Iako su ovo nevjerojatni spomenici, moramo priznati da i same fotografije izgledaju kao umjetnička djela.

Bellagio Hotel, Las Vegas, Nevada
Bellagio Hotel, Las Vegas, Nevada

Slični članci: