Deset najboljih šoping destinacija

New York

Prema listi koju je sastavio američki CNN.com na osnovi kvalitete ponude za ljubitelje šopinga, prvoplasirani je New York koji je poznat po mnogobrojnim trgovinama najpoznatijih modnih kreatora u East Villageu, robnim kućama na Petoj Aveniji i odličnim trgovinama u Brooklynu i Broadwayu. 

Tokyo
Tokyo

Drugoplasirani Tokio plijeni ljubitelje šopinga svojim trgovačkim centrima, zabavnim parkovima s posljednjim tehnološkim inovacijama, trgovinama s ekstravagantnim modelima i restoranima koji zadovoljavaju ukus najprobirljivijih ljubitelja gastronomije. Za poklonike visoke mode preporučuje se kvart Ginza i Harajuku, a za ljubitelje najmaštovitijih suvenira kvart Asakusa.

London
London

Trećeplasirana je britanska prijestolnica London zbog mnogobrojnih trgovina koje čine savršenu kombinaciju mode iz čitavog svijeta, ali i tradicionalnih krojačkih i postolarskih radnji u kultnom Savile Rowu.

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur

Četvrtoplasirana je prijestolnica Malezije, Kuala Lumpur, u kojoj se nalaze tri od 10 najvećih trgovačkih centara u svijetu. Na petom mjestu omiljenih turističkih šoping destinacija u svijetu je grad svjetlosti i prijestolnica visoke mode, Pariz, a na šestom Hong Kong s obiljem jeftine kineske robe, ali i s trgvinama za one sa najdubljim džepom.

Buenos Aires
Buenos Aires

Na sedmom mjestu je Buenos Aires, neprikosnoven u pogledu najraznovrsnijih proizvoda od kože, ali i raj za ljubitelje gastronomije i nakvalitetnijih vrsta vina. Beč, poznat po prestižnim prodavnicama kristala i velikim božićnim rasprodajama, zauzima osmo mjesto na ovoj "šoping" listi. Ljubitelji bečke kuhinje, a posebno poslastica česti su posjetioci austrijske prijestolnice.

Dubai
Dubai 

Na devetom mjestu je grad s najvećim trgovačkim centrom na svijetu, Dubai, a na desetom Madrid koji je idelan za vikend šoping destinaciju jer je poznat po znatno povoljnijim cijenama od Londona.

Madrid
Madrid

Slični članci: