10 najcool mjesta u New Yorku koja morate posjetiti

 

New York je grad o kojem se sve zna. Toliko je puta opjevan i ekraniziran da se ponekad činilo da je i sam jedan od likova pop kulture. Prisjetimo se samo kultne serije "Seks i grad" ili pak genijalne post moderne drame Charlieja Kaufmanna "Sinegdoha, New York". No, koliko god nam se činilo da ga poznajemo, New York uvijek uspije iznenaditi nekim cool mjestima koja nisu toliko razvikana, ali zato njegovi stanovnici znaju koliku vrijednost i šarm ta ista mjesta imaju. 
New York je dakle, više od Empire State Buildinga ili Kipa slobode i zato ako ste u prilici posjetiti New York, svakako obratite pažnju na listu koju vam donosimo i odličan provod je zajamčen. 

1.Bushwick Country Club
Smješten u East Williamsburgu, svi se slažu da ne postoji na svijetu bar kao što je ovaj. Čim uđete u ovaj bar, osjetit ćete nostalgičnu notu jer je uređen u skroz retro stilu. Osim svakih vrsta pića, specijalitet bara su domaći ledeni čaj od votke. U dvorištu iza, možete čak besplatno zaigrati i golf. Ako vam se sviđa funky atmosfera cijele stvari, možete postati i član Bushwick Country Cluba i tako ostvariti dodatne popuste. 

2.Louis Armstrong House Museum U New Yorku se nalazi bezbroj muzeja i galerija i teško je izdvojiti one posebne jer će odlazak u muzeje ovisiti o vašim osobnim preferencijama. Ipak, mi bismo vam preporučili kuću Louisa Armstronga koja je pretvorena u muzej i koja je postala nacionalni povijesni simbol. Nalazi se u Queensu i prva je kuća u vlasništvu ovog slavnog jazz glazbenika. Razgledavanje traje ukupno 40 minuta, a najbolji dio kuće su vrt i podrum u kojem su smještene njegove brojne trube i pisma. 
3.The Water Taxi Beach 

Možda će vas oduševiti da usred Queensa možete uživati na plaži. Radi se o privremenoj i umjetnoj plaži na obali rijeke East u Queensu i idealno je mjesto na kojem možete provoditi vruća gradska popodneva. 

4. Tenement Museum
Malo dalje u Lower East Sideu nalazi se ovaj neobični muzej. Ne samo da priča imigrantsku povijest nego i osvjetljava današnje probleme imigranata i njihov način prilagodbe te niz problema koji se vežu uz istu. Slažemo se da možda nije najsretnije ili najpopularnije mjesto u gradu, ali je svakako vrijedno obilaska. 

5.PS1 Museum 
Ponovno u Queensu, radi se zapravo o centru za suvremenu umjetnost koji je nekad bio škola. PS1 je poznat po svojim kreativnim i inovativnim umjetnicima podrijetlom iz svih krajeva svijeta, a progresivne instalacije i alternativan pristup umjetnosti je ono što izdvaja ovu galeriju. 

New York vrvi cool mjestima koja jamče odličnu zabavu
New York vrvi cool mjestima koja jamče odličnu zabavu

6.Central Park
Vjerojatno najpoznatiji park na svijetu ne nudi samo lijepo uređeni okoliš u kojem možete šetati ili joggirati, čitati knjigu ili pak uživati u vožnji kočijom. Ako se zateknete u New Yorku tijekom ljeta, svakako obratite pažnju na koncerte koji se priređuju tijekom cijelog ljeta. Bez obzira na to kakvu glazbu volite, šteta je propustiti open-air i besplatne koncerte jer je energija i atmosfera uvijek genijalna. 

7. Christopher Brosius parfumerija
Ovo je mjesto jako teško predstaviti jer se ne radi o običnoj parfumeriji. Zapravo, ovo je dućan koji je u vlasništvu Christophera Brosiusa koji je svoju tvrtku nazvao: “CB: I hate perfume”. On ima drugačiju viziju parfema od one koja se uobičajeno poima i pomoći će vam da shvatite koji je vaš idealan miris i kako ga ostvariti. Svakako, zanimljivo mjesto koje će se svidjeti svima što traže nešto novo i drugačije.

8. Marie’s Crisis
Marie’s Crisis u West Villageu je bar iz 1850-tih koji još uvijek postoji na istom mjestu. Zanimljivo je da je prošao dug put transformacije pa je tako u početku bio bordel, potom gay bar da bi na kraju postao odličan jazz bar s live nastupima. 

9.Dumbo 
Dumbo je zapravo kratica za Down Under the Manhattan Bridge Overpass. Radi se o dijelu Brooklyna najpoznatijem po tome što je središnje mjesto za sve umjetnike u New Yorku. Čim uđete u ovaj dio Brooklyna shvatit ćete zašto je to tako. Sve je prepuno art galerija i glavno je mjesto umjetničke scene New Yorka. 

10. Williamsburg

Zapravo, točnije bi bilo reći hipsteri u Williamsburgu. Naime, ova je urbana skupina postala zaštitni znak ovog dijela New Yorka i u najvećem broju ih se može naći upravo ovdje. Ako vas inspirira njihov eklektični stil, kao i glazbeni i književni izričaj, ovo je mjesto na kojem ćete pronaći svoju inspiraciju.

Williamsburg, New York
Williamsburg, New York

Slični članci: