Zašto majke starost svog djeteta izražavju u mjesecima?

Majka i kćer

Često možemo čuti majke koje u razgovoru naglašavaju kako njezino dijete ima 18 mjeseci, a ne godinu i pol. Još se češće ljudi nerviraju oko toga pa se pitamo koji je razlog i trebali li uopće izražavati starost djeteta u mjesecima, a ne godinama?

Internetska stranica The Cut's Laura June, odnosno kolumna Ask a Mom, daje kratak odgovor - trebaju. Iako ne postoji "kult brojanja" starosti djeteta, izražavanje djetetove starosti u mjesecima jednostavno je točniji i praktičniji način komuniciranja jer se dijete u toj dobi strahovito brzo (točnije iz mjeseca u mjesec) mijenja i razvija. Kada biste rekli da vam je dijete prohodalo s jednom godinom, podatak je koji će gotovo svaki roditelj moći izgovoriti jer je i njihovo dijete prohodalo s jednom godinom, no ako to izrazite u mjesecima, nastaje razlika.

Brojanje starosti djeteta u mjesecima važno je "novim", "super-fokusiranim" mamama kako bi lakše i sigurnije pratile razvojni proces te podijelile svoja iskustva, pitanja i probleme s ostatkom online zajednice. Naravno, već u trećoj godini života to više nije potrebno...


Slični članci: