Tjedni pregled društvenih događanja

Iako je prvi mjesec u medijskim krugovima poznat kao sezona kiselih krastavaca u kojoj se ništa ne događa, Zagreb se polako probudio iz ovog zimskog sna pa tako smo u narednom tjednu imali nekoliko društvenih događanja. U nastavku pogledajte što se protekli tjedan događalo u Zagrebu i okolici te na kojim su se društvenim i kulturnim događanjima okupili poznati.

U Zagrebu otvoren prvi GYMS4YOU fitness klub

Otvaranje Gym4You

Gyms4you, lanac fitness klubova nastalih po europskom konceptu, otvorio vrata svog prvog kluba u Centru Bundek u Zagrebu.  Riječ je o lancu fitness klubova nastalih po europskom konceptu, zahvaljujući kojem je Gyms4you jedini fitness klub u Hrvatskoj koji radi non stop, svih 7 dana u tjednu, od 0 do 24 sata, pa tako svi članovi imaju priliku vježbati u bilo koje doba dana ili noći, ovisno o svojim afinitetima i vremenu.

Gyms4you je jedinstven i po tome što se u teretanu ulazi skeniranjem otiska prsta. Svaki Gyms4you član dobiva i člansku iskaznica, koja je osobna i jedinstvena, a s obzirom da će se do kraja 2015. godine otvoriti još nekoliko Gyms4you fitness klubova po Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske, jedna će iskaznica vrijediti na svim lokacijama.

Na otvorenju prvog Gyms4you kluba u Centru Bundek prisustvovale su i mnoge poznate osobe s domaće scene, među kojima, glumica Sonja Kovač, glumac Miran Kurspahić, voditeljica Iva Šulentić te glumac, voditelji komičar Mario Petreković koji je tom prigodom i demonstrirao nekoliko vježbi na spravama.

Ideja Gyms4you koncepta je povećati cjelokupno zdravlje i kvalitetu života svakog pojedinca, jačati svijest o rekreaciji i vježbanju, te poticati održavanje kondicije, čime se uvelike popravlja kvaliteta života i osjećaj vlastite vrijednosti.

Nakon otvorenja prvog kluba u Centru Bundek, Gyms4you nastavlja ekspanziju, te se već 12.02.2015. otvara novi klub, i to u VMD Kvartu u Strojarskoj ulici u Zagrebu. Do kraja 2015. godine najavljeno je otvorenje Gyms4you fitness klubova po cijelom Zagrebu, kao i u drugim hrvatskim gradovima.

Otvaranje Waves denim club & bara u Mesničkoj

Otvaranje Waves denim club & bara

Prošli se tjedan u samom centru Zagreba, u Mesničkoj ulici broj 6, otvara nova destinacija za sve ljubitelje gastronomije i kvalitetnog druženja uz fina vina, denim bar&club „Waves“. Na otvaranju novog in mjesta u Zagrebu družili su se brojni  poznati poput Tarika i Lejle Filipović, Vanje Mamić, Ivane Šundov, Suzy i Sarah Josipović, dizajnerice Renate Svetić i brojnih drugih.

Koncept kuhinje osmišljen je kao nešto ozbiljnija pratnja večernjem izlasku i uživanju u vinu pa će Waves na meniju nuditi nekoliko vrsta Wokova, zatim tjestenina i specijaliteta talijanske kuhinje, salata te lagane meze u talijanskom stilu poput bruschetta, focaccia i sličnih sitnih zalogaja. Svaki mjesec imati će tjedan neke kuhinje pa tako u narednim mjesecima možete očekivati tjedan talijanske, tjedan azijske i tjedan indijske kuhinje. Osim toga, kroz tjedan imati će after work programe i menije kako bi ljudi nakon posla mogli navratiti i nešto prigristi te uživati u čaši vina. Upravo zato, Waves će nuditi veliki izbor vina na čaše.

REGIONALNA SENZACIJA SEVDAHA – ANSAMBL HALKA ODUŠEVIO ZAGREB

Halka

Prošli je tjedan u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski ansambl Halka u sklopu svoje europske turneje po prvi puta održao koncert pred zagrebačkom publikom. Regionalna „new wave“ senzacija izazvala je veliki interes publike od samog pojavljivanja prije dvije godine, a to je sinoć potvrdila i zagrebačka publika. Mala dvorana KD Vatroslava Lisinskog bila je ispunjena ljubiteljima sevdaha, čime se potvrdilo da je Zagreb grad koji voli izvorni sevdah.

Uz jedinstvenu scensku interpretaciju, ovaj glazbeni ansambl zanimljiv je i zbog frontmana koji izaziva veliki interes medija i javnosti. Androgeni solist, Božo Vrećo koncert otvara kao pjevač, a onda tijekom koncerta u jednom trenutku postaje pjevačica. Osim atraktivnog scenskog performansa, Božo Vrećo je vrstan vokal koji daje dodatnu kvalitetu ovom ansamblu kojeg osim njega čine glazbenici - gitarist Dino Šukalo, basist Edvin Hadžić, pijanist i harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionist Anes Beglerbegović.

Halka

U dvorani  KD Vatroslava Lisinskog svi okupljeni mogli čuti pjesme poput „Kiša bi pala“, „Ah, ljubav, ljubav“, „Jablani se povijaju“, „O sablanski tihi vjetre“ te mnogi drugi. Publika nije krila oduševljenje te je ansambl vraćala dva puta na bis, a oni su obećali da će se brzo vratiti. U ovoj lijepoj glazbenoj večeri uživali su i Đurđa Tedeschi, Nermina Stančić-Rokotov, Đelo Hadžiselimović, Darija Hodnika, Robert Zuber i Kristina Bangoura.

Dan prije je u zagrebačkoj galeriji Velvet održano glazbeno druženje s ovom sevdah senzacijom u organizaciji udruge Ja BIH. U ovoj jedinstvenoj večeri posvećenoj sevdahu uživali su brojni štovatelji ovog glazbenog žanra poput: Ivica Propadalo, Nada Rocco, Kim Verson, Lea Mijatović, Hamed i Kristina Bangoura, Nikša Bratoš, Đelo Hadžiselimović, Bobo Jelčić, Jerko Marčić i brojni drugi.

Halka

Ansambl Halka od prvog pojavljivanja u travnju 2013. godine izazvao je veliko zanimanje bosanskohercegovačke publike. Prvi album u produkciji Gramofona sniman je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru dok je miks i mastering rađen u znamenitom Bauer studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj. Prvim albumom Halka donosi novu interpretaciju sevdaha uz elemente jazza, a konačan rezultat je 14 pjesama koje su vjerne onome što je najbolje u povijesti sevdaha. Halka odaje počast velikanima sevdaha poput Joze Penave, Rade Jovanovića, Zekerijaha Đezića, Emine Zečaj, Nade Mamule, Zaima Imamovića, Omera Pobrića, Safeta Isovića, Himze Polovine i brojnih drugih, kao i neznanim velikanima čija su imena izgubljena u  vremenu, a bez čijeg djela Halka danas ne bi bila moguća.

Severina vježba uz Mg Mivelu  

Severina vježba

Održavanje dobre forme i briga o vlastitom zdravlju svakodnevica su s kojima se susreću mnoge pjevačke zvijezde diljem svijeta. Ne čudi stoga što i Severina kao najveća pjevačka zvijezda regije svakodnevnom tjelovježbom vodi brigu o svome tijelu u želji da uvijek bude fizički spremna za svoje brojne dnevne obaveze. Koliko je uspješna u svojoj dugogodišnjoj brizi o vlastitom zdravlju i na koji način je apsolvirala sve elemente vježbanja pokazuju i fotografije na kojima Severina bez ikakvih problema izvodi i najzahtjevnije vježbe poput stoja na glavi, mosta, ali i niza drugih elemenata koji su došli kao logičan slijed dugogodišnje posvećenosti vježbanju i brizi o vlastitom tijelu.

Uz zdravo vježbanje Severina pazi i na prehranu, ali i na unos dovoljne količine tekućine u vlastiti organizam kako tijekom vježbanja tako i u obavljanju svojih drugih brojnih poslovnih obaveza. Severina svakodnevnom tjelovježbom vodi brigu o svom zdravlju te pravilnom prehranom i unošenjem dovoljne količine Mg Mivele zadovoljava potrebe tijela za vodom, ali ga i opskrbljuje neophodnim mineralom – magnezijem jer magnezij sudjeluje u više od 300 procesa bitnih za pravilno funkcioniranje organizma.

Magnezij ima veliki utjecaj na funkcioniranje naših organa – on  doprinosi normalnom radu živčanog sustava te normalnim psihološkim funkcijama, poput koncentracije, pamćenja i rasuđivanja. Magnezij u tjelesnoj aktivnosti  igra iznimno važnu ulogu – u stanicama sudjeluje u pretvorbi šećera i masti u energiju  te doprinosi normalnom funkcioniranju mišića uključujući i srce. Naposljetku, naše tijelo stalno se obnavlja i nikada nije kasno započeti s dobrim životnim i prehrambenim navikama, a Severina je najbolji primjer kako unatoč velikom broju obaveza uspijeva uz dobre životne navike uvijek biti u dobroj formi i besprijekornog zdravlja.

Novo izdanje Pivane privuklo mnogobrojne ljubitelje Noći muzeja

Pivski muzej tijekom Noću muzeja

Zagrebačka pivovara već šestu godinu zaredom sudjeluje u Noći muzeja svojim prigodnim programom no ovog puta muzejska noć u kultnoj pivnici Zagrebačke pivovare po mnogočemu je bila drukčija od prethodnih. Iako na istoj adresi, novouređena Pivana svojim originalnim interijerom i novim zabavno-edukativnim sadržajima ponudila je mnogobrojnim posjetiteljima posve novi doživljaj jubilarne 10. Noći muzeja.

Ove godine radoznali posjetitelji imali su se priliku „prošetati“ kroz prošlost Zagrebačke pivovare zahvaljujući novom prostornom konceptu Pivane uz vodstvo poznatog ljubitelja piva Darka Janeša i pritom se dobro zabaviti uz Blues Trio Ane Klabučar i DJ-a Roberta Marekovića.

Uz niz sadržaja vezanih uz pivo i njegovu proizvodnju, ovog puta posjetitelji su mogli „upoznati“ osnivače Zagrebačke pivovare grofa Gustava Pongratza i baruna Petra Dragutina Turkovića razgledavanjem njihovih skulptura. Izložena je i replika starog kamiona i kola s bačvama u kojima se nekad prevozilo pivo kao i interaktivni spomenik pivskom kotlu. U izvrsnom ambijentu uz pivske zalogaje i nefiltrirano pivo Pivana po promotivnim cijenama mnogobrojni gosti legendarne pivnice Zagrebačke pivovare iskušali su se i u maloj školi pravilnog točenja piva u 9 koraka.

Posjetitelji su se zainteresirali i za stare reklame i novinske članke iz prošlog stoljeća, likovna rješenja etiketa Božićnog piva posljednjih dvadesetak godina kao i kolekcijske etikete i predmete, ali i pregled svih pivskih svetaca prikazanih uz prigodne slike i tekstove.

Zagrebačka pivovara svim ljubiteljima piva i u jubilarnoj Noći muzeja pružila je priliku formiranja stalnog postava muzeja donacijom predmeta vezanih uz pivarstvo i povijest Zagrebačke pivovare. Predmeti su se prikupljali u „Ožujsko beer shopu”, a svaki donator čiji je predmet uvršten u postav bio je prigodno nagrađen. Također, svi ljubitelji piva u „Ožujsko beer shopu“ mogli su pronaći mnogobrojne pivske rekvizite po povoljnim cijenama.

Osim što je karta Noći muzeja obogaćena kultnim mjestom okupljanja ljubitelja piva, želja je Zagrebačke pivovare učiniti Pivanu istinskim muzejom piva i pivske kulture. Da je na pravom putu dokazuje velika posjećenost Pivane, koja je u Noći muzeja privukla oko 1500 posjetitelja, čime se potvrđuje njezino vodeće mjesto u turističkoj i ugostiteljskoj ponudi Zagreba.

Stalni postav, pet izložbi i popratna događanja činila su program Muzeja za umjetnost i obrt u Noći muzeja 2015.

Muo tijekom Noću muzeja

U Noći muzeja 2015. Muzej za umjetnost i obrt je posjetiteljima nudio besplatan razgled Stalog postava te izložbi Guercino: Svjetlo baroka, Radovi iz kreativne radionice Upoznajmo Guercina!, Boris Ljubičić: Kvadrat i krug te Ida Blažičko: Topologija beskraja / ciklus Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO. Dodatni program sastojao se od predstavljanja alata MOVIO za izradu digitalnih izložbi, performansa glumice Nere Stipičević te nagradne igre Posjetitelji biraju najljepši izložak Stalnog postava MUO.

Suveniri kojima je popraćena izložba 35 Guercinovih djela prodavani su uz popust, a hostese Atlantic grupe posjetiteljima su dijelile čajeve i kavu.

Nije izostala ni nagradna igra… Posjetiteljima se veoma svidjela, a trebalo je odabrati najljepši izložak u Stalnom postavu. Kustosi Muzeja za umjetnost i obrt predložili su odabir od 18 izložaka, a rezultati ankete bit će objavljeni 17. veljače 2015., na dan kad MUO slavi 135 godina od osnutka. Svježe će biti i prisjećanja na još jednu uspješnu Noć muzeja u MUO. U Muzeju za umjetnost i obrt vladala je ogromna gužva pa se se posjetitelji okupili već 20-tak minuta prije negoli je započeo program Noći muzeja 2015.

Dvije umirovljenice odvezle vrijedne automobile osvojene u velikom finalu Konzumove nagradne igre „Ovo zvuči poznato?“

KOnzum, finalne nagradne igre

U velikom finalu Konzumove nagradne igre „Ovo zvuči poznato?“ i napetom shopping dvoboju koji je održan prošli tjedan u Super Konzumu u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, gospođa Vera Pešut iz Zadra osvojila je glavnu nagradu Mercedes-Benz C 250 BlueTEC, dok je drugoplasiranoj Mariji Širić iz Nedelišća pripao automobili Smart Forfour. Sretne dobitnice kućama su ponijele i vrijedne košarice robe iz asortimana Konzuma.

Zadatak dobitnica u ovom dvoboju bio je, sakupljanjem artikala u prodavaonici, u roku od 30 minuta najtočnije se približiti iznosu od 10.000 kuna bez korištenja kalkulatora. Iako je dvoboj do kraja bio neizvjesan, spretnijom u kupnji pokazala se gospođa Vera Pešut koja je uz pomoć popularne Minee bila bliža zadanom iznosu. Gospođa Marija Širić, koju je kroz kupnju vodio Baby Dooks, iako drugoplasirana, nije krila oduševljenje i sreću osvojenim nagradama. Uz zahvalu Konzumu na organizaciji vrijedne nagradne igre, sretne dobitnice čestitale su jedna drugoj i u veseloj atmosferi proslavile vrijedne dobitke.

Dobro došli u Onlywood!

Fašnička republika Samobor

Samoborske ulice i trgovi prolaze kroz posljednje faze transformacije kako bi se spremno dočekalo inauguraciju Princa Fašnika 6. veljače i proglašenje 189. Slobodne fašničke republike. Službeni ulaz u Republiku smješten je na križanju Perkovčeve i Zagrebačke ulice gdje su postavljena grandiozna Onlywoodska vrata urešena u skladu s ovogodišnjom filmskom temom 189. Samoborskog fašnika.

Slikovnu komponentu vrata inspiriranu najvećim filmskim hitovima i aktualnom političkom situacijom u Hrvatskoj osmislila je ekipa samoborskih likovnjaka predvođena Nikom Barunom, a ukupni vizual Fašnika bit će pojačan i kreativnim impulsom karikaturista Nika Titanika. Tako će se svi koji od 6. do 17. veljače posjete Samoborski fašnik moći uvjeriti da za razliku od ostalih vlasti, ova fašnička ne gradi Potemkinova sela - ona se skriva iza filmskih kulisa.

U dolazećim danima na pročelja samoborskih zgrada te na trgovima u centru grada postavljat će se dekorativni fašnički elementi, a za subotu, 31. siječnja predviđeno je i montiranje lunaparka na prostoru iza samoborskog kina. Vozače se zato upozorava da neće moći koristiti tamošnji parking, ali i podsjeća da će za vrijeme fašničkih vikenda u Samoboru parkiranje biti besplatno.

CITROËN Savska uručila sestrama Zaninović Citroen C4 Cactus

Sestre Zanonović dobile Citroen

Citroen Savska odlučila je dati svoj doprinos hrvatskom sportu te je ostvarila suradnju s Taekwondo klubom “Marjan” na sportskim, promotivnim, edukativnim i ostalim događajima. U okviru te suradnje, g. Davor Dasović, direktor ovog salona, predao je ključeve Citroën C4 Cactus trofejnim blizankama Ani i Luciji Zaninović.

Sestre Zaninović  tom prigodom izjavile su: „Iznimno nam je drago što je Citroen Savska prepoznala naš rad i trud kao i rad kluba te nam omogućila da sjednemo za volan Citroën C4 Cactus. S ovim automobilom, koji odgovara na pitanja današnjice, kročit ćemo put prema Olimpijskim igrama 2016, koje će se održati u Brazilu.“

Trofejne blizanke Ana i Lucija Zaninović, osvajačice su deset svjetskih, olimpijskih i europskih odličja, na desetke međunarodnih turnira i državnih naslova te dobitnice mnogih hrvatskih i međunarodnih priznanja. Lucija i Ana su sudionice  Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine na kojoj se Lucija okitila brončanom medaljom. 


Slični članci: