Teško jutarnje buđenje povezano je s razinom inteligencije

Promatrajući ranojutarnju rutinu najuspješnijih ljudi, lako nam se može javiti osjećaj krivnje svaki puta kada pritisnemo gumb za odgodu alarma. Kada prespavate budilicu, to se ponašanje izjednačuje s negativnim kvalitetama kao što su lijenost ili nemotiviranost, stoga teško ustajanje iz kreveta i predstavljanje te akcije kao izazov, svakako nije nešto s čime bismo se ikada pohvalili.

No, nedavno je istraživanje otkrilo da je tendencija odgađanja buđenja zapravo odlika osoba koje su inteligentnije, kreativnije i sretnije. Studija, pod zanimljivim nazivom "Zašto su noćne ptice inteligentnije", sugerira neke obećavajuće načine tumačenja zašto ste prespavali budilicu - prilagođavate se na ovu relativno novu tehnologiju, a samo ignoriranje alarma znači da ste samostalni i ambiciozni - u nekom pogledu.

Druga studija sa sveučilišta u Southamptonu došla je do sličnih zaključaka nakon proučavanja socioekonomskih uvjeta više od tisuću ljudi u korelaciji s navikama spavanja. Kako sažima Elle Decor, oni koji odlaze u krevet nakon 23 sata i ustanu se nakon 8 sati ujutro zarađuju više novca i uživaju u sretnijem načinu života."

Dakle, ako se teško borite s jutarnjim buđenjem, nemojte biti tako strogi prema sebi, pogotovo ako vam to ponašanje ne stoji na putu prema uspjehu i sreći.


Slični članci: