Stvarna Barbie kuća postoji i nalazi se u Los Angelesu


Azusa Sakamoto, dizajnerica noktiju iz Los Angelesa opsjednuta je svime što je na neki način povezano s najpoznatijom lutkicom na svijetu, Barbie.

Sakamoto kaže kako je njena opsesija ovom lutkom započela u 15. godini života dok je još živjela u Japanu. Kako u Japanu Barbie nije bila dostupna dok je Azusa bila dijete, nikad se nije igrala s njom, a onda je s 15 dobila svoju prvu barbiku. Od tog dana Azusa je kolekcionarka svega što ima veze s Barbie ili ružičastom bojom.

Osim odjeće i kućanskih aparata, kolekcionarka je koja je potrošila više od 70 tisuća dolara na proizvode s Barbie logom, uključujući 150 lutki od kojih su neka rijetka i posebna izdanja. Ne samo da Sakamoto rijetko napušta svoju kuću bez da je odjevena poput Barbie, njezin dom izgleda kao svetište ove legendarne lutkice. Zidovi su naravno obojeni u ružičasto, a svaki detalj u stanu ima Barbie logo, uključujući ručnike i čaše.

Azusa kosu boji u platinasto plavu kosu i uvijek nosi Barbie majicu ali ne želi oponašati Barbie:  „Ne želim biti ona, samo je volim“.
Azusa ne smatra kako je Barbie igračka za djevojčice, nego simbol američke kulture.

Već je putovala na Floridu kako bi sudjelovala na Nacionalnoj konvenciji o Barbie, a ove godine planira posjetiti Houston jer smatra kao je to sjajan način da se susretne s drugim istomišljenicima i vidi što se novo događa u Barbie svijetu. Ova obožavateljica Barbie u toku je sa svime što se na tržištu pojavljuje, a vezano je za njenu najdražu lutkicu, bilo da su novi Mattel proizvodi ili dizajnerski modni komadi kojima je Barbie bila inspiracija. 

Azusu Barbie možete pratiti na ovom Instagram profilu. 


Slični članci: