Što činiti ako želite da vas ljudi ozbiljnije shvaćaju?

Postoje brojni faktori zbog kojih vas u profesionalnom svijetu uzimaju ili ne uzimaju za ozbiljno. U pitanju može biti nešto iracionalno kao što su dob, spol, visina pa čak i glas zbog kojih vas i vaše vrijednosti drugi pogrešno procjenjuju.

Ponekad čak i određeno nesvjesno ponašanje može biti pogrešno interpretirano pa vas zbog toga mogu smatrati manje stručnima ili vještima nego što doista jeste. Neovisno o tome što ste neshvaćeni, pokušajte promijeniti stavove svojih radnih kolega tako što ćete se promijeniti i početi živjeti po jasnom sustavom vrijednosti kako biste zaradili poštovanje - i zadobili pravo da vas se shvaća ozbiljno.

Uvijek budite informirani.

Bolje je šutjeti nego govoriti nešto što ne znate. Komunicirajte učinkovito i sa znanjem o svakom predmetu. Budite sigurni da vladate svim činjenicama prije nego što izgovorite riječi koje se ne mogu vratiti. Biti inteligentan nije dovoljno.

Održite svoju riječ.

Ako kažete da ćete nešto učiniti, učinite to. Nikad ne obećavajte nešto što ne možete 100% ostvariti. Uvijek je bolje biti iskren nego razočarati svoje kolege zbog nedostatka vremena.

Lijepo se oblačite.

Svi se znamo obući za posao koji želimo, ali ne i za posao koji imamo. Kako se pojavite na poslu je pokazatelj poštovanja prema sebi i okolini te ovisi o vrsti uspjeha.

Pripazite na ton glasa.

Kako govorite može značiti više nego što zapravo govorite. Razgovarajte s povjerenjem, ali i poštovanjem, uvijek imajući na umu ton kojim se koristite.

Uvijek budite na vrijeme.

Kašnjenje je znak nepoštovanja i neorganiziranosti - dviju osobina kojima nema mjesta u uredu. Zato pripazite na točnost.


Slični članci: