Stiže novi BMW Alpine B7

BMW Alpina B7

Prije nešto više od mjesec dana predstavljena je nova obnovljena verzija BMW-ove serije 7, a nedugo nakon toga predstavljen je i sportski sedan BMW Alpina B7. BMW B7 mogli bi nazvati BMW-om serije 7 sa više snage, boljim interijerom, boljim upravljačem

Ukoliko kupite ovog macana, dobiti ćete 4,4 litarski V8 motor sa 540KS i 730 Nm okretnog momenta te osmostupanjski automatski mjenjač. Maksimalna brzina mu je 312 km/h (310 km/h u verziji sa pogonom na sva četiri kotača), dok je ubrzanje do 100 km/h za 4,3 sekunde na prekrasnim 21-inčnim alu felgama i gumama.

Nova osnovna oprema uključuje unaprijeđena Xenon Adaptive prednja
svijetla, prednja LED svijetla za maglu, Automatic Start-Stop sistem, u dodatnoj opremi možete uzeti i Bang & Olufsen surround sistem te prednja u potpunosti LED svijetla.

Alpina je za one koji nisu upoznati, manje-više nezavisan dio BMW kompanije koja proizvodi BMW-ove prerađene modele, a B7 je jedino Alpina vozilo na američkom tržištu.

Službena premijera ovog vozila sa godinom proizvodnje 2013. biti će u kolovozu u Americi na Pebble Beach Concours d'Elegance, a prve se isporuke očekuju na jesen.

Cijene će se na američkom tržištu ovisno o pogonu  kretati od 778 360 do 820 450 kuna.

2013 BMW Alpina B7

Slični članci: