Službeno predstavljen novi Ford Mustang čije je zaštitno lice Sienna Miller

Napokon je došao i taj trenutak te je američka divizija Forda službeno predstavila novu generaciju dugo očekivanog Mustanga. Agresivan izgled karoserije odlikuje trapezoidna maska hladnjaka, a u odnosu na prethodnu generaciju prednja svjetla su znatno niža i šira. Drugačiji je i prednji ispupčeni poklopac motora, a zadnji blatobrani sada su mnogo širi. Nova su i trostruka trodimenzionalna zadnja svjetla. Zanimljivo je napomenuti da je zaštitno lice ovog kultnog automobila postala predivna britanska glumica Sienna Miller.

Za ljubitelje vožnje pod otvorenim nebom Ford nudi i Mustang Convertible opremljen višeslojnim platnenim krovom koji u kabini osigurava veoma nizak nivo buke i spušta se u spremište duplo brže u odnosu na prethodnu generaciju. Unutrašnjost je napravljena od osjetno kvalitetnijih materijala, a dizajnerski je oslonjena na rješenja koja se koriste u avionskoj industriji.

Novi Ford Mustang

Novi Mustang može se dobiti sa tri motorne opcije. Atmosferski 3,7-litarski benzinski V6 motor razvija 300 KS i 365 Nm obrtnog momenta. Slijedi ga 2,3-litarski četverocilindarski turbo EcoBoost motor, koji nudi više od 305 KS i 406 Nm obrtnog momenta, a na vrhu ponude je 5-litarski V8 sa više od 420 KS i 528 Nm obrtnog momenta. U galeriji saznajte kako novi Mustang izgleda.


Slični članci: