Često grickalice povezujemo s nečim nezdravim upravo zbog krivog odabira istih. Ali, ako smo gladni i želimo ostati siti između obroka, pažljiv odabir grickalica je zapravo mudar izbor. Većina zdravih prehrambenih planova zahtijeva male zalogaje i grickalice kako ne bismo došli u napast da naručimo ili pak otrčimo u trgovinu po niz nezdravih jela za kojima tako često žudimo, a znamo da nam čine daleko veću štetu nego korist.
"Grickanje može obuzdati vašu glad, spriječiti prejedanje u vrijeme obroka i zapravo zadržati težinu pod kontrolom", kaže Kara Lydon, autorica e-knjige "Nourish Your Namaste" i osnivačica bloga "The Foodie Dietetian". Lydon kaže da postoje dva trika koji čine vaše grickalice zdravima - to su vlakna i proteini koji vas čine sitima. Kara donosi 6 zanimljivih međuobroka koji su idealni za grickanje na poslu i činit će vas iznimno zdravima te jednostavno - sretnima.
-
Narezane jabuke s humusom
-
Grčki jogurt s bademima i orasima
-
Svježi sir s ananasom
-
Kokice pečene u loncu s dodacima kao što su cimet, taco začini ili parmezan
-
Edamame
-
Slatki krumpir s ricottom i cimetom