Projekt Utopia- brod budućnosti

Projekt luksuzne jahte Utopia

Novi luksuzni koncept kompanije Yacht Island Design i BMT Nigel Gee, donosi nam avangardnu viziju budućnost bez ikakvih okova standarda vremena u kojem živimo. Jahta pod nazivom Project Utopia, predstavlja futurizam u punom smislu riječi.

Inžinjeri i arhitekti koji su stvarali ovaj koncept željeli su probiti granice te pobjeći od svakodnevnog i svega poznatog u klasičnom nautičarskom svijetu. Upravo zato je preporuka svakoj osobi koja se susreće s njihovim radom da odbaci granice razmišljanja i proširi svoje vidike.

Jahta Utopia standardno sadrži sve što i najveći svjetski kruzeri, heliodrom, kino, kazalište restorane, barove, noćni klub, casino, no njezin dizajn je sve samo ne standardan..

Utopia nije jahta za plovidbu i glisiranje, to je jahta koja stoji na mjestu. Vaš nimalo mali privatni otok koji možete dovesti gdje god želite i kada vam dosadi prebaciti ga u drugu uvalu ili pak drugu državu. Savršeno, zar ne? Dužine 100 metara i sa svojih 11 paluba, ovaj “otočić” dovoljno je velik da se na njega smjesti jedna mikronacija. Cijena? S obzirom da se radi tek o konceptu, cijena nije definirana, no ne sumnjamo da se radi o pravoj sitnici...

Autor: S.K.

Datum: 18.4.2012.


Slični članci: