Prevarite želudac na jedan vrlo jednostavan način

Pokušavaj zdrave prehrane obično izgleda ovako: probudimo se na posao u 7, 8 ujutro; obećavamo sami sebi da ćemo naručiti salatu za ručak; čekamo do podneva da je naručimo i onda u zadnji tren naručimo hamburger. Poznato? Nama itekako.

Nova studija objavljena u časopisu Journal of Marketing Research poznaje nas čak i predobro. Znanstvenici su nastojali shvatiti kako izbjeći da u posljednjem trenutku naručimo taj hamburger - njihov znanstveni odgovori u osnovi uključuju ranije isplaniranu "neočekivanu" narudžbu. Tim iz Carnegie Melon Universityja, analizirao je više od 1000 narudžbi za ručak, uzimajući u obzir vrijeme između naručivanja i odabira hrane.

Otkrili su da su oni koji su čekali i odgađali vrijeme ručka najčešće naručivali hranu koja je bila iznimno kalorična, dok su oni koji su isplanirali obrok unaprijed, neovisno o vremenu ručka, naručivali zdraviju hranu. Istraživači preporučuju pripremu hrane doma dan ili jutro prije posla ili pak naručivanje hrane ranije ujutro da vam je dostave kasnije. Tako ćete stvoriti samokontrolu nad svojim tijelom, umom i obrocima. 


Slični članci: