Pravilo uz koje će vam lubenice pomoći pri gubitku kilograma

Na plaži ili poslije vježbanja, ali nikako prije spavanja.

Nema boljeg voća od hladne lubenice kada sunce upeče. Zahvaljujući svoj diuretskom djelovanju, sok od lubenice je vjeran saveznik kada je u pitanju mršavljenje. Točnije borba protiv celulita. Visoka koncentracija vlakana, niska kalorična vrijednost lubenice i slatki okus zasiti će vas i pomoći da prevladate glad.
Iako izbjegavajte lubenicu prije spavanja jer postoji mogućnost da je vaš želudac ne probavi, jer se tijekom sna probava usporava, a to može izazvati probleme sa želucem sljedećeg dana. Isto tako vjerujemo da ne želite se buditi svakih par sati kako bi otišli do wc-a, jer lubenica ima diuretsko djelovanje te ćete imati potrebu da češće urinirate.

Čovjek je napravljen od 70% vode, a lubenica sadrži čak 90%. Uz to, bonus je i što je puna vitamina A i C, kao i vlakana, kalcija, fosfora i magnezija. Sok od lubenice jača imunološki sustav, pomaže pri detoksifikaciji i sam po sebi je dobar antioksidans.

Nakon treninga, sok od lubenice pomoći će vašim mišićima da se brže oprave te ćete nadoknaditi izgubljenu vodi u rehidratizirati vaše tijelo.
Također, u ove vruće u sunčane dana kada svi ležimo po plažama i upijamo sunčeve zrake, lubenica će doći kao pravi saveznik zbog visoke koncentracije betakarotena koji će pomoći u što dužem zadržavanju lijepe preplanule puti. 


Slični članci: