Mirisna Cartier kuća od stakla

Muzeji suvremenih umjetnosti mjesta su na kojima se dogodilo gotovo sve. Vidjeli smo, čuli smo, dotaknuli smo, bili smo u mraku, iskusili virtualnu stvarnost... Ali jednu stvar smo rijetko doživjeli. Miris.

Ovaj oku nevidljiv doživljaj, a opet svima nam tako privlačan, ove jeseni možete doživjeti zahvaljujući poznatom luksuznom brendu Cartier. Cartier, osim skupocjenog nakita, poznat je i po parfemima koji nas očaravaju još od davne 1981. godine kada se na tržištu pojavio prvi, Must de Cartier i oduševio svijet.

Na četiri će dana predvorje muzeja moderne umjetnosti u Parizu, Palais de Tokyo, ugostiti neobičnu staklenu kuću u kojoj se nalazi mirisni oblak. Dođite, uđite i pomirišite. Ideja projekta je ponuditi posjetiteljima da se na jedinstven način upoznaju i pomirišu novi djelo parfumerke Mathilde Laurent, parfem L'Envol de Cartier. Svakako nam je ova ideja daleko privlačnija od tipičnih papirnatih testera u parfumerijama.

Sigurno ste pomislili da je ovo odličan marketinški trik? Da, vjerojatno je, ali iskustvo koje će pružiti OSNI - Objet sentant non identifié 1 (neidentificirani mirisni objekt), zauvijek će vam ostati u sjećanju kao zabavna i nesvakidašnja novina.

Ako se kojim slučajem nađete u Parizu u periodu od 20. do 23. listopada, posjetite mirisnu Cartier staklenu kuću. Ulaz je besplatan, za razliku od Cartier parfema, no barem ćete taj dan lijepo mirisati dok šetate pariškim ulicama.  


Slični članci: