LykanHypersport je najskuplji automobil na svijetu

Kada krajem siječnja ove godine bude predstavljen na sajmu automobila u Kataru, LykanHypersport će postati najskuplji automobil na svijetu. Ovaj automobil, proizveden u Libanonu koštati će nevjerovatnih 3,5 milijuna dolara.
Međutim, čak i oni sa dubokim džepovima će morati požuriti i rezervirati jedan od ovih superautomobila jer će ove godine biti proizvedeno samo sedam primjeraka.

LykanHypersport od nula do sto kilometara na sat ubrzava za 2,7 sekundi, a njegova maksimalna brzina će iznositi 390 kilometara na sat. Motor je proizvela kompanija W Motors čije se sjedište nalazi u Bejrutu, a razvijati će impresivnih 750 konjskih snaga. Sjedišta u automobilu su kožna, a prošivena su zlatnim nitima. Sva svjetla na automobilu su prekrivena dijamantima.

Automobil je idejni projekt libanskog dizajnera Ralpha Debbasa, a za njegov razvoj i dizajniranje bilo je potrebno šest godina. LykanHypersport je razvijen u suradnji s kompanijama Magna Steyr Italia, RUF Automobile, Studiotorino, Viotti i ID4MOTIO.


Slični članci: