Kako se probuditi bez kave

Nemojte nas krivo shvatiti: još uvijek obožavamo kavu, ali ponekad nismo raspoloženi za nju ili pokušavamo biti zdraviji. Upravo u tim trenucima potreban nam je način kako povećati level energije i to bez litara kofeina.

PRIRODNA SVJETLOST

Ako se upravo budite, rastvorite zavjese i pustite prirodnu svjetlost u sobu. Time potičete proizvodnju vitamina D u tijelu te povećavate level serotonina, koji utječe na vaše raspoloženje. Ako se osjećate umorno popodne, izađite malo van na zrak i osjetit ćete iste prednosti.

HLADAN TUŠ

Hladan tuš definitivno je šok za organizam što ga čini odličnim načinom da se brzinski razbudite. To nikako ne znači da se cijelo vrijeme trebate tuširati hladnom vodom već mijenjati temperaturu vode tijekom tuširanja.

VODA, VODA, VODA

Kada ne pijete dovoljno vode, dehidrirani ste i umorni (zato što dehidracija utječe na protok kisika do mozga). Čim se probudite popijte čašu hladne vode. 

PAMETAN OBROK

Šećer i ugljikohidrati za doručak (iako ukusni) ne rade baš ništa za vaš organizam. Uvijek birajte namirnice koje proizvode održivu energiju u tijelu poput primjerice voća ili orašastih plodova. 

ŽVAKAČA GUMA

Zvuči čudno, ali kada žvačemo naši otkucaji srca se ubrzavaju, a time i protok krvi do mozga. Iako je ovo samo privremeno, a ne dugoročno rješenje, može pomoći. 

KREĆITE SE

Čak i ako se radi o kraćoj šetnji do ureda, vaš centralni neurološki sistem smanjuje umor u tijelu te povećava level energije. 

STIMULIRAJTE MOZAK

Možda se radi o križaljci iz novina, a možda o partiji preferansa na aplikaciji telefona - mentalne zadaće u nekoliko će minuta razbuditi cijelo tijelo. 


Slični članci: