Kako bezbrižno otići na putovanje s djetetom?

Instagram @MaryLauren

Malo je stvari u životu koje će vas izazvati u istoj mjeri kao putovanje s djetetom, posebice na međunarodnoj razini. No, vožnja s klincem uopće ne mora biti noćna mora ako znate kako se pripremiti. Da bismo vam pomogli planirati unaprijed, otkrivamo neke od naših omiljenih i korisnih savjeta iz nedavnog Vogue članka koji otkriva vrhunske tajne putovanja po svijetu s bebom. Primite na znanje stručne savjete koje nudimo u nastavku prije nego vi i vaše nestašno dijete krenete na odmor.

Putujte u razdoblju kada je vrijeme za popodnevni odmor.

U idealnom svijetu, dijete će mirno spavati tijekom trajanja putovanja. To je malo vjerojatno pa dajte sebi najbolju moguću priliku za mirnu vožnju tako što ćete putovanje namjestiti u isto vrijeme kad je (inače) vrijeme za popodnevni odmor. Na taj način, vaše će dijete očekivati da je vrijeme za sapavnje i zaspati. Win-win.

Putujete li avionom, pažljivo odaberite sjedala.

Uzmite si vremena i istražite smjernice odabranog avioprijevoznika koje savjetuju kako putovati s djecom. Ako vaše dijete teži manje od 9 kg, rezervirajte sjedalo kod pregrade kako biste mogli prenosivu kolijevku nasloniti na zid. Ako letite sa svojim partnerom, pokušajte rezervirati sjedalo pokraj prozora u uz prolaz jer usamljeno srednje sjedalo često ostane prazno. To vam može priuštiti luksuz (besplatnog) dodatnog prostora.

Pripremite se - dvostruko.

Zamislite najgori mogući scenarij i plan za to. Na taj način, vi ćete biti spremni za sve i svašta za vrijeme vašeg putovanja. Donesite više nego dovoljno pelena, dodatni set odjeće te višak hrane. Također je pametno da ponesete mali ljekarski set (i za vas i za dijete).

Pametno birajte kolica.

Ostavite glomazna kolica kod kuće te ponestie lagana kolica s kišobranom.

Kupite karte koje omogućuju izbjegavanje redova.

Izbjegavajte duge redove na aerodromu i dodatne korake za uklanjanje vaših cipela (i tko zna čega još) pri prolasku kroz sigurnost.


Slični članci: