Je li mineralna voda loša za naše zdravlje?

Mineralna voda
Mineralna voda

 Da budemo skroz iskreni, obožavamo mineralna pića. Bolja su zamjena za loše gazirane sokove. Zbog njih svaki koktel ima bolji okus. I tako su osvježavajuća! Ali nedavno, svi pričaju o tome kako su zbog mineralne vode kosti lomljivije, a zubi slabiji. Odlučili smo stati tračevima na kraj i iznijeti sve prave činjenice - je li mineralna voda zaista loša za nas?!

NE, NE ŠTETI ZUBIMA.

Ovo je mit. Karbonska kiselina, zbog čega je voda pjenušava, zaista je kisela, ali ako pijete običnu mineralnu vodu (bez dodataka) i naravno u umjerenim količinama, vaši zubi neće osjetiti nikakvu razliku. Ako ste još uvijek zabrinuti, koristite pastu za zube s fluoridom koja će ih ojačati.

ALI OSJEĆAT ĆETE SE NADUTO.

Ako razmislite o tome, karbonizacija je ekstra zrak koji unosite u organizam i da - vrlo vjerojatno će vas napuhnuti.

NEĆE VAM ZADATI NIKAKVE DRUGE PROBLEME SA ŽELUCEM. 

Iako bi ljudi koji generalno imaju osjetljiv želudac ili lošiju probavu trebali biti oprezni s konzumacijom mineralnih pića, ona ne zadaju nikakve druge probleme sa želucem. Stvara zatvor? Ne. Mineralna voda je i dalje voda, što znači da dobro utječe na probavu. 

Voda s limunom
Voda s limunom

I NEĆE ŠKODITI VAŠIM KOSTIMA.

Karbonizacija ne šteti kalciju u kostima. Ovaj mit pojavio se zbog istraživanja koja su pokazala kako coca-cola šteti čvrstoći kostiju - ali, to je coca-cola, ovo je mineralna voda. Velika razlika! 

ZAKLJUČAK: I DALJE HIDRATIZIRA.

Iako mineralna voda NIKAD ne bi trebala biti zamjena za običnu vodu, dobra je alternativa skoro svim ostalim pićima i sokovima. Ima malo kalorija i nema nikakvih dodanih šećera. Samo mislite na to da uvijek konzumirate dovoljno obične vode. 


Slični članci: