Piše Iva Krnjak: Homeopatija - prirodna medicina

Svakodnevni životni izazovi ostavljaju trag na svakome od nas. Različiti smo, pa se svačiji organizam različito suprotstavlja razini stresa, negativnim okolišnim utjecajima, nezdravoj prehrani, traumama i ostalim neželjenim aspektima svakodnevnog života. Netko se može bolje obraniti od tih utjecaja, a netko može razviti neki poremećaj - fizički, emocionalni ili mentalni.

Homeopatija je grana liječenja koja čovjeka gleda holistički - kao fizičko, emocionalno i mentalno biće. Jer, više smo od samog našeg tijela, zar ne? Svi imamo osjećaje, način razmišljanja, doživljaje i nutrinu koja nas čini takvima kakvi jesmo. Homeopatija ove 3 razine gleda kao neodvojive i usko povezane. Kako je u zdravom tijelu zdrav duh, tako i zdrav duh podrazumijeva zdravlje tijela. Fizičko, emocionalno i mentalno je nerazdvojivo.

Osnovno počelo u homeopatiji je da se "slično sličnim liječi". Osoba će pod različitim štetnim utjecajima razviti poremećaj ili bolest s određenim simptomima. Simptomi se liječe onim pripravkom koji bi kod zdrave osobe izazvao upravo te iste simptome. Primjerice, osoba ima preosjetljiv živčani sustav i pati od nesanice te joj se daje homeopatski pripravak Coffea cruda. To je pripravak od kave, za koju je poznato da izaziva osjetljivost i nesanicu. U narodu kažu "klin se klinom izbija".

Homeopatija smatra da je bolest izraz neravnoteže u nama i da treba liječiti osobu a ne bolest. Ne liječe se pojedini dijelovi tijela već osoba u cjelini. Simptomi bolesti naš su saveznik jer se na temelju njih odabire ispravan homeopatski pripravak koji potiče naš sustav na ozdravljenje. Kod svakog poremećaja, homeopatija djeluje na način da osnažuje prirodnu sposobnost organizma da se sam izliječi, što ima urođeno svatko od nas. U dovoljnoj dozi, homeopatski pripravak samo "pogura" naš cjelokupni sustav na resetiranje.

Homeopatski pripravci isključivo su proizvod prirode. Mogu biti mineralnog, biljnog ili životinjskog porijekla, a dovoljno su razrijeđeni da nemaju štetne nuspojave i podižu imunitet. Mogu ih koristiti trudnice, bebe, djeca, starije osobe, a njima se tretiraju čak i biljke i životinje.

Homeopatija je korisna kod akutnih stanja kao što su viroze, prehlade, kašalj, povišena temperatura, dječje zarazne bolesti, upale uha, mjehura, grla, porezotine, opekotine, ubodi, te kod kroničnih bolesti kao što su glavobolje, sinusitis, gastritis, alergije, kožne bolesti, astma, impotencija, srčane tegobe, neplodnost, anemija, problemi s menstrualnim ciklusom, menopauzom ali pomaže i kod emocionalno-mentalnih stanja kao što su tuga, bijes, histerija, depresija, anksioznost, napadaji panike, poremećaji ponašanja (ADHD), fobije i cijelog niza različitih fizičkih i psihičkih poremećaja.

Homeopatija liječi osobu i uzrok bolesti i zato su prednosti ovakvog liječenja mnogobrojne. Primjerice, kod proživljene traume poput nekog oblika zlostavljanja, osoba može razviti razne fizičke i psihičke simptome. Homeopatski pripravak može pomoći osobi na način da ju ojača da se izbori sa proživljenim događajem i posljedicama traume, uzimajući u obzir i tijelo i psihu. Pomaže joj dalje lakše i mirnije nastaviti živjeti svoj život.

Zbog njene jednostavnosti i učinkovitosti, Majka Tereza je koristila homeopatiju i otvorila prvu dobrotvornu homeopatsku ambulantu za siromašne u Calcutti 1950. godine.

Homeopatija je priznata terapeutska metoda u većini razvijenih zemalja. U Velikoj Britaniji postoji nekoliko homeopatskih bolnica, a homeopatiju koristi i britanska kraljevska obitelj. Homeopatija je u Njemačkoj i Švicarskoj izjednačena s klasičnom medicinom, a u ostalim zemljama ima velik broj korisnika kao što su Francuska, SAD, Austrija, Kanada.

Homeopatiju su i kroz povijest koristile mnogobrojne poznate osobe kao što su Bethoveen, Chopin, John Wayne, Marlene Dietrich, Abraham Lincoln, a koriste ju neke i danas: Cindy Crawford, Monica Bellucci, Tina Turner, Cher, članovi benda Red Hot Chilli Pepers, Paul McCartney, Usain Bolt, Catharine Zeta Jones, Jennifer Aniston, Kim Cattrall, David Beckham, Orlando Bloom itd.

Ukoliko želite za sebe kraljevski tretman, bez štetnih nuspojava i prirodno, dugotrajno i učinkovito rješenje za svoje zdravstvene probleme, obratite se kvalificiranom homeopatu koji će vas pratiti cijelim putem vašeg ozdravljenja.

O autorici: Iva Krnjak homeopatkinja je iz Zagreba, koja homeopatiju prakticira od 2011., a profesionalno se njom bavi nakon završetka školovanja iz klasične homeopatije. Diplomu iz klasične homeopatije stekla je na International Academy of Classical Homeopathy, Grčka. Sada je jedan od predavača na Hrvatskoj homeopatskoj akademiji. Homeopatiju prakticira u svom  uredu na adresi Podolje 3, u Zagrebu, a vodi i online savjetovanja za osobe koje nisu u mogućnosti osobno doći zbog udaljenosti. Zalaže se za prihvaćanje odgovornosti za vlastito zdravlje i zdravlje naše djece, mijenjanje usađenih krivih uvjerenja koja nam ne služe, vraćanje samih sebi i kreiranje života onakvim kakvog uistinu želimo živjeti, za što kroz svoju praksu koristi razne metode sa svojim pacijentima. Svoj doprinos boljem društvu želi dati promicanjem zdravog načina života kroz homeopatiju i uravnoteženu prehranu. Dovođenje našeg organizma u ravnotežu, na fizičkoj, emocionalnoj i mentalnoj razini, čini nas slobodnima. Jer jedino slobodni ljudi su sretni ljudi!


Slični članci: