HIIT trening- jedan od najboljih treninga koji možete raditi kod kuće

HIIT trening

HIIT metoda drastično skraćuje vrijeme treninga, povećava ukupan broj potrošenih kalorija i mišićnu izdržljivost, ubrzava metabolizam i čuva mišićnu masu. Posljednjih godina intervalni treninzi, poznatiji kao HIIT- High-intensity interval training postali su hit u čitavom svijetu.

Riječ je o intenzivnim fizičkim vježbama koje se rade u kratim intervalima s pauzama između svake vježbe, a čitav trening traje desetak minuta.
Drugi, važniji razlog popularnosti ove metode je njena efikasnost pri sagorijevanju kalorija. Relevantna istraživanja pokazala su da ovakav trening omogućuje cjelodnevno sagorijevanje masti. Naime, prilikom izvođenja kardio vježbi niskog intenziteta, kao što je na primjer brzo hodanje, sagorijevanje masti traje samo tijekom izvođenja vježbe, a HIIT omogućava da vaše tijelo topi kalorije i poslije treninga.
Najnovije istraživanje je pokazao da je ovakva vrsta treninga vrlo učinkovita ako želite se želite osloboditi viška oko struka, ali i da dugoročno blagotvorno utječe na vaše zdravlje, točnije na kardiovaskularni sustav.
Energični, djelotvorni i odlični za tijelo, HIIT treninzi namijenjeni su onima koji nemaju ili ne žele izdvojiti previše vremena za vježbanje.
Najbolji dio je taj što za ovakvu vrstu treninga ne morate izlaziti iz kuće jer na YouTube-u imate mnogo videa s odličnim instrukcijama.

Belly Fat Burner HIIT - High Intensity Interval Training Workout with No Equipment

Slični članci: