Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola podijelio 35 kilograma tune

Subotu, drugi dan Food Film Festivala Zagreb sponsored by Coca-Cola je na zagrebačkom Zrinjevcu obilježila Zepter radionica poznatog splitskog chefa Zlatka Marinovića iz Noštroma i njegovog sina, Davora. Naime, okupljeni su mogli vidjeti kako se uživo čisti i priprema tuna od 35 kilograma. Dan prije svježe ulovljena tuna dopremljena je direktno na festival kako bi je chef Marinović pripremio za posjetitelje. Tuna je bila izložena kao trofej, a spremljena je na dva načina - svježa uz kapare i sojine klice te kao odrezak uz kremu od avokada, zelje i palentu s tartufima. U više od dva sata dugoj radionici svih 35 kilograma tune je pripremljeno i podijeljeno posjetietljima.

Inače, jučerašnji je dan otvoren radionicom Sandre Gašparić, gastro blogerice s bloga ReciPeci i ambasadorice Coca-Cole.  Sandra je uz nutricioniskinju Dianu Gluhak održala radionicu za majke tinejdžera  i pokazala kako mladima spremiti nutritivno bogat, ukusan, a jednostavan i brz obrok. Svi okupljeni mogli su saznati što je brz tanjur, odnosno kako podijeliti količinu namirnica na tanjuru, ali i kako napraviti Coke tiramisu.

Zadnja je radionica bila rezervirana za chefove Branka Ognjenovića i Daria Lide koji su kuhali za Electrolux i Majstor Kuhar Akademiju, oni su spremali confit od telećeg Pikovog mesa, pečenu buttermilk bundevu zapečenu s Vindijinim kozjim sirom i medom.

Šlag na torti bila je projekcija filma Chef u kojem glavne uloge imaju Jon Favreau, Sofia Vergara, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Dustin Hoffman i Oliver Platt, a koje je na livadi na dekicama gledalo oko tisuću posjetitelja. Ovaj film svi su mogli doživjeti i osjetilom okusa jer su kućice Pod Zidom i The Hole In One Pub Zagreb pripremale hranu iz filma. Tako je Pod Zidom nudio "Mojo Pork Cubanos" sendvič koji u ovom filmu zapravo ima glavnu ulogu i koji je bio prava senzacija večeri za kojom su posjetitelji poludjeli pa je vrlo brzo i rasprodan, osim toga The Hole In One Pub Zagreb pripremao je "Pulled Pork", inspirirano jelom "Mojo-Marineted Pork Shoulder" iz filma. Generalni partner festivala Coca-Cola svakom je posjetitelju koji je naručio jedno od ova dva filmska jela poklonio gratis Coca-Colu 0,5 l.

Valja spomenuti kako je samo u subotu kroz festival prošlo oko 10 00 ljudi koji su uživali u glazbi, hrani, piću, dobroj atmosferi i zabavi te filmovima.

Danas su na rasporedu u 12:15h Kotanyi radionica o začinima koji drži chef Raul Lajtman te radionica koja će između ostalog govoriti o sljubljivanju hrane i vina, a koju drže Rene Bakalović i Kristijan Misirača.

Večeras u 21h na livadi će se održati projekcija filma Indijski začin na francuski način s Hellen Mirren u glavnoj ulozi. Za tu priliku svi će posjetitelji moći posuditi dekicu na Coca-Colinoj kućici te uživati u hrani koja se priprema i na velikom platnu: Green Chicken Curry u Binimotu, Chicken Curry s basmati rižom na Umami kućici te Chicken Wings na kućici The Hole In One Puba

Indijski začin na francuski način

Slični članci: