Dobre vijesti za sve one koji uvijek kasne

Kašnjenje više nije mana

Ljudima koji nikad nigdje ne stignu na vrijeme, odnosno onima koji uvijek kasne, često se pripisuju osobine kao što su "bezobrazluk", "neobzirnost", "sebičnost" i "egocentričnost". No, pobliža inspekcija ove osobine dokazuje da ova loša navika baca pozitivno, čak i zavidno svjetlo na vaše više puta ostavljene prijatelje i članove obitelji na trgu, u restoranu ili kafiću.

Članovi Business Insidera Sabrina Hoffman i John Stanley Hunter istaknuli su da osobe koje nemaju nikakav osjećaj za vrijeme često krase osobine kao što su optimizam, kreativnost te multitasking kod kuće i na poslu - sve nedvojbeno pozitivne osobine. Evo njihove logike: optimisti imaju tendenciju da vjeruju da imaju više vremena u svojim rukama nego što zapravo imaju, što ih navodi da ležerno prolaze kroz život. "B" vrsta osobnosti, za razliku od konkurentnih i organiziranih "A" tipova, su kreativniji, opušteniji ljudi koji imaju slabu percepciju vremena. Konačno, multitasking stvara tendenciju koja vodi k lošem osjećaju za vrijeme - fenomen kojeg su iz prve ruke sigurno osjetili vlasnici manjih poslovanja (u nastajanju) ili majke koje uz majčinstvo rade puno vrijeme.

Dok tvrdnjama Sabrine Hoffman i Johna Stanleyja Huntera nedostaju znanstveni dokazi, svejedno možemo reći da do ovog zaključka nisu došli tek tako. Sklonost da pogledate veću sliku je ono što razlikuje uspješne poduzetnike, vođe i umjetničke vizionare od osoba kojima je uspješno odrađena dnevna rutina uspjeh dana. Tjedna. Mjeseca. Godine. Pa što ako propustite termin tu i tamo?

Zaboravite na kašnjenje!

Slični članci: