Dalai Lama otkriva savršenu jutarnju rutinu za početak svakog dana

Jutarnja rutina gotovo pa da je podloga za dan koji je pred vama. Dok su neki prirodno jutarnji tip, bude se bez alarma i raspoloženi su čim ustanu iz kreveta, drugi se svađaju s budilicom i svim nesretnicima koji se u tom trenutku nađu pored njih.


E pa super vijest je da uz nekoliko minuta koje odvojimo ujutro svi možemo postati jutarnji tip, znate one osobe koje srećete na putu za posao, i nasmijane su, ujutro.


Dalai Lama otkrio je nešto za što tvrdi kako je upravo to savršena jutarnja rutina. Pozitivnim načinom razmišljanja jednostavno ste uspješniji i spremni za postizanje više toga, a ta rutina pomaže vam da budete suosjećajni prema drugima i sami prema sebi.


„Svakog dana kada se probudite razmišljate na ovaj način, imam sreće što sam danas živ, ljudski život je dragocjen i neću ga uzalud trošiti. Koristi ću svu svoju energiju na rad na samom sebi, pomagat ću i biti dobar prema drugima“ Dalai Lama.

Kako ne bi svoj dan započeli na lijevoj nozi slijedite ovu praksu meditacije, pomoći će vam da se riješite negativnosti i iskoristite potencijal dana koji je pred vama:

Pronađite udoban položaj
Smjestite se u mirnoj sobi u kojoj možete u ovoj meditaciji uživati bez prekidanja i namjestite se u vama najudobniji položaj, može biti na podu, stolici, fotelji, jastuku ili krevetu.


Budite svjesni svoga tijela i opustite ga
Dopustite sebi da istinski osjetite svoje tijelo kako bi sve napetosti koje u tom trenutku osjećate mogle nestati. Opustite se i udahnite. Usredotočite se na disanje.


Budite strpljivi
Vrlo je moguće da se uhvatite kako vaš um luta. Prihvatite to kao nešto potpuno normalno, jer je, i ponovno se usredotočite na disanje i nastavite tako 5- 7 minuta.


Check in before check out
Nakon uživanja u meditaciji, zadnjim izdahom otpustite svu napetost. 


Slični članci: