7 stvari koje su ustvari bolje kada ste trudni

Male prednosti trudnoće o kojima sigurno niste razmišljali
Male prednosti trudnoće o kojima sigurno niste razmišljali

 Umorni ste. Zlo vam je. Imate hrpu novih prištića na leđima i čudnu ljubičasti crtu uzduž trbuha. Ali nije sve tako sivo! (Na kraju krajeva, dobit ćete divnog novog člana obitelji.) U nastavku donosimo 7 stvari koje su ustvari puno bolje kada ste trudni. I vrijeme je da uživate u njima.

HRANA

Ovako stoje stvari s trudničkim željama za hranom i averzijama: postoji čak i znanstveni razlog za njih. U prvom tromjesečju trudnice odbija gorak ili kiseo okus (poput kave i likera) koji bi mogao naštetiti fetusu. Ali u ostalim tromjesečjima, ostale namirnice - od čipsa i voća pa sve do krastavaca - mogli bi vam imati bolji okus nego inače, što je indikator da vašoj rastućoj bebi fali raznovrsnijih nutrijenata. 

JAVNI PRIJEVOZ

Nitko ne nudi sjedalo sređenoj ženi u štiklama. SVI nude sjedalo trudnoj ženi s natečenim zglobovima. Razmislite o tome. (I iskoristite to do maksimuma!) 

KOSA

Opa, dobar dan kosi iz reklame?! Isti ti hormoni koji rade kaos na vašoj koži i emocijama imaju i jednu jako pozitivnu stranu: zbog njih kosa (i nokti) rastu brže i jače, zbog čega vam kosa izgleda kao ona iz Pantene reklame. Ali nemojte se previše poveseliti...Vaša kosa će se vratiti u prvobitno stanje čim rodite. Štoviše, vrlo vjerojatno će ispadati nevjerojatnom brzinom. Ali za sada, uživajte u njoj!

SEKS

Znamo, znamo, osjećate se kao kit i ne možete si dotaknuti koljena. Ali jako puno žena primijetilo je kako su u trudnoći (pogotovo trećem tromjesečju) imale najbolji seks sa svojim muževima - i to sve zahvaljujući povišenoj razini testosterona zbog kojeg osjećate veću želju za seksom. A ne škodi ni činjenica da trenutno imate veće cice nego ikada...

SNOVI

Znanstvenici su otkrili kako trudna žena sanja puno živopisnije od ostalih ljudi, a i puno lakše i češće pamti snove. Razlog? Kretnje fetusa i bebe te stalna potreba za mokrenjem razlog su zašto se trudnice češće bude te prisjećaju snova tijekom noći. Drugim riječima, evo jedne pozitivne strane vaše konstantnog dizanja u 3 ujutro!

VAŠA SPOSOBNOST DA NOSITE USKU ODJEĆU...

Osim ako ste blagoslovljeni tijelom (i samopouzdanjem) Kardashianki, vrlo vjerojatno ne hodati baš svaki dan u super uskim haljinama. Ali kada ste osam mjeseci trudni, vaš zaobljeni trbuh i velika prsa čine ostala "problematična" područja puno manjima i praktički nevidljivima.  

... KAO I VAŠA SPOSOBNOST DA NOSITE VREĆASTU ODJEĆU

Niste li oduvijek htjeli dolazi na posao u ogromnim, udobnim trapericama i puloveru? Sada je vaša prilika. 


Slični članci: