6 neobično zabavnih načina kako vježbati tijekom zime

6 zabavnih načina kako ove zime vježbati (a da niste u teretani!)
6 zabavnih načina kako ove zime vježbati (a da niste u teretani!)

 Bilo da se radi o šetnji na Sljemenu ili trčanju po kvartovskom parku - vježbanje na otvorenom uvijek je lakše i zabavnije. Ali u hladnijim sezonama godine, vježbanje u zatvorenom prostoru nam je nažalost jedina opcija. Ako niste obožavatelj skučene, loše osvijetljene i zagušljive teretane, donosimo čak 6 aktivnosti i zabavnih načina kako vježbati, kojima nećete moći reći ne!

ISPROBAJTE JOGU

Ima li boljeg načina kako završiti naporan dan na stresnom poslu od opuštanja u potpunoj tišini? Nemojte se dati zavarati, joga nije nimalo laka i ubojito je dobar način kako jačati mišiće cijelog tijela. 

ODITE NA KLIZANJE

Možete odabrati klizalište na otvorenom ili zatvorenom. Sami ili s prijateljima. I samo da znate, klizanje je itekako dobra vježba za cijelo tijelo! Kako biste održali ravnotežu potreban vam je jak core, a mišići nogu i guze radit će više nego pri trčanju. Kako biste maksimizirali efekt, pokušajte 20-30 sekundi klizati što brže možete prije nego što usporite.

PLEŠITE

Velike su šanse da tako i tako slušate muziku kod kuće, pa zašto onda ne biste usput odradili i lagani trening za cijelo tijelo radeći ono što vas i zabavlja, ali i opušta - plešući! Pustite omiljenu glazbu i samo se prepustite...

PLIVAJTE

Trebat ćete pronaći zatvoreni bazen koji radi i zimi. Plivanje je odlična tjelovježba koja je lakša za tijelo od primjerice trčanja (jer voda osigurava i potporu i otpor), a učvršćuje gotovo sve mišiće na tijelu te je odlična opcija za ljude koji nisu u najboljoj kondiciji. 

PRETVORITE KUĆANSKE POSLOVE U IGRU

Pa tako i tako morate čistiti kuću, zar ne? Koliko god vam se čudno činilo, kućanski poslovi zapravo mogu biti odlična tjelovježba, ako ih radite kako spada. Upalite omiljenu muziku i fokusirajte se na zadatke kojima ćete potrošite najviše kalorija - primjerice, usisavanjem i ribanjem kupaonice. Nakon svake pjesme, slobodno ubacite i nekoliko čučnjeva ili sklekova u rutinu. 

 

 

VJEŽBAJTE U UDOBNOSTI VLASTITOG DOMA

Bilo da gledate fitness video putem YouTubea (predlažemo Blogilates i Tone It Up) ili imate neki old-school DVD kod kuće - ove vas opcije ne koštaju apsolutno ništa! Većina ovakvih programa ne zahtijeva apsolutno nikakvu dodatnu opremu jer se bazira na vježbama vlastite snage i težine tijela. 

 

 


Slični članci: