6 navika za bolji seksualni život

Stimulacijom određenih dijelova tijela koji nužno ne moraju biti povezani sa seksualnošću može se isto postići orgazam
Stimulacijom određenih dijelova tijela koji nužno ne moraju biti povezani sa seksualnošću može se isto postići orgazam

Suprotno uvriježenom mišljenju, s odličnim seksualnim sposobnostima nitko se nije rodio. Ovisno o tome na koji način živite i kojih se navika pridržavate, one se mogu unaprijediti pa čak i pokvariti.

Čega se treba držati i što jesti kako vaša seksualna energija i sposobnost ne bi krenula u neželjenom smjeru - pročitajte u nastavku...

1. MUŠKARCI TREBAJU JESTI ŠTO VIŠE BOBIČASTOG VOĆA

Tamni plodovi sadržavaju snažne antioksidanse koji potiču erekciju kod muškaraca. Kako? Da bi muškarci postigli erekciju, tijelu treba dušikov monoksid koji proširuje krvne žile. A borovnice ili kupine prepune su upravo tih toliko potrebnih supstanca.  

Borovnice kao snack
Borovnice kao snack

2. PUŠENJE UZROKUJE IMPOTENCIJU

U zadnjih nekoliko godinama na kutijama od cigareta možete se educirati o svim nepoželjnim efektima pušenja. Bolesti srca, rak pluća i rak bubrega samo su neke od njih, a impotencija se polako, ali sigurno penje po toj istoj ljestvici. Znanstveno je dokazano da pušenje vodi ka oštećenju arterija koje za jednu od posljedica mogu imati i erektivnu disfunkciju.

3. IZBJEGAVAJTE STRES POD SVAKU CIJENU

Život bez stresa nije moguć - to je činjenica, ali isto tako možemo ga dozirati svojom vlastitom voljom. Kad je tijelo pod stresom ispušta epinefrin, adrenalin koji utječe na naše arterije. Arterije su usko povezane sa seksualnim činom koji će biti manjeg intenziteta ako su arterije na bilo koji način oštećene.

4. TAMNA ČOKOLADA VAŠ JE NOVI NAJBOLJI PRIJATELJ

Tamna čokolada sadrži flavonoide zbog kojih tijelo ispušta kemikalije koje opuštaju tj. rastežu krvne žile. Stručnjaci tvrde da bi dnevno trebalo pojesti 45 grama tamne čokolade.

Tamna čokolada
Tamna čokolada

5. KONTROLIRAJTE REZINE HORMONA U VAŠEM TIJELU

Pazite na razinu hormona u vašem tijelu! Primjerice, zanimljiva je činjenica da muškarci s viškom kila vrlo često dio testosterona pretvaraju u estrogen što nije nikako dobro za vaš seksualni život. 

6. POKUŠAJTE AKUPUNKTURU

Ako se vašem muškarcu disfunkcije javljaju uslijed psiholoških problema, možda je vrijeme da probate s akupunkturom. Erektivne disfunkcije često su dio parasimpatičkog i simpatičkog živčanog sistema, a kineska medicina davno je savladala balansiranje živčanog sustava. 


Slični članci: