5 jednostavnih i praktičnih savjeta za uređenje doma

Ružno vrijeme idealno je za malo pospremanja i organizacije prostora. Kad nemate pametnijeg posla i odlučite se za osvježavanje svog životnog prostora krenite od sitnica jer je to često najlakše i najjeftinije. Evo top 5 brzih i jednostavnih ideja:

1. Iskoristite staklenke

Najobičnije staklenke koje vam se sviđaju pričvrstite pod obične drvene police i na taj način možete odijeliti svoje sitnice poput šivaćeg pribora, gumica, kozmetičkih dodataka i slično. Praktičan način za organizaciju sitnica koje su nam posvuda u prostoru.

Staklenke za sitnice
Staklenke za sitnice

2. Muke s kablovima

Rijetko tko ima naviku pospremanja kablova na uredan i pravilan način i najčešće ih samo smotamo kako stignemo i bacimo negdje gdje će u tom obliku i ostati. Muke nastaju kad nam ponovno zatreba taj kabel i shvatimo da se zapetljao u masu drugih i otpetljavanje potraje dok ne izgubimo živce. Nakon što potrošite toaletni papir nemojte bacati rolu već ju omotajte u neki lijepi papir i kroz nju provucite kabel i na taj način ćete si uštedjeti puno vremena i živaca.

Organizacija kablova
Organizacija kablova

3. Kutije za časopise

Ovakve kutije u dućanima znaju biti poprilično skupe. Od kutije svojih omiljenih žitarica izrežite oblik po želji, obložite ga ukrasnim papirom i posložite svoje dokumente ili časopise.

Kutije za časopise
Kutije za časopise

4. Kutija od maramica

Opet nešto brzo i jednostavno – kada potrošite sve maramice iz kutije koje možemo nabaviti za desetak kuna u bilo kojoj drogeriji, natrpajte ju vrećicama koje koristite za smeće. Time ćete uvijek znati gdje su, biti će na hrpi, a neće zauzimati puno prostora.

Kutija maramica za vrećice
Kutija maramica za vrećice

5. Grilje kao zidni organizator

Plutene ploče su out, stižu nam stare grilje koje uz malo laka i nove žive boje postaju mjesto za organiziranje sitnih papirića, slika, čestitki i svega onog što bi inače visilo na plutenoj ploči.

Grilje
Grilje

Nadamo se da su ovi naši mali savjeti probudili maštu u vama i da ćete slijedeći put kada vam bude dosadno odlučiti se na male promjene u svojoj kući, a samim time osjećati ćete se bolje. Garantirano!


Slični članci: