Budite fit i bez mukotrpne tjelovježbe!

Kako je gotovo isteklo vrijeme „pripreme tijela“ za ljeto, a svi smo barem jednom bili u toj poziciji, danas vam donosimo 4 jednostavna načina kako izgledati skoro pa fit bez previše znojnih treninga. Naglašavamo kako nikako ne promoviramo brza mršavljenja, no ovi su savjeti uistinu korisni i produktivni te nema straha od yo-yo vraćanja kila ili kojekakvih nuspojava.


Neka vam sunce postane prijatelj

Bodybuilding natjecatelji pretjeruju sa sunčanjem i samotamnjenjem, no to čine s razlogom. Nakon nekoliko izlazaka na sunce, odlazaka u solarij ili pak korištenja najjednostavnijih sprejeva za samotamnjenje i kad dobijete boju, odnosno potamnite, odmah ćete primijetiti kako vam tijelo izgleda mršavije, definiranije i u formi. Naravno, nikako bez zaštitnog faktora na sunce!

Plank, plank i samo plank (izdržaj, izdržaj i samo izdržaj)

Rekli smo „bez previše znojnih treninga“, a ne bez ijednog! Ali jedan brzi plank nikada nije nikoga ubio. Miranda Kerr se kune da je njezino savršeno bikini tijelo stvoreno samo od 10 minuta planka na dan. Plank, odnosno izdržaj, nije cardio vježba, već vježba koja zateže trbušne mišiće, ruke i noge u samo nekoliko trenutaka. Vježbu ponovite dva puta u trajanju od minute – gledajte u svoje ruke na podu kako ne biste istegnuli vratne mišiće, pupak uvucite kao da želite prisloniti na kralježnicu, noge i koljena držite ravnima, a bedra i trbušne mišiće držite čvrsto stisnutima.

Štikle boje kože – fit/hit ljeta

Jedan od najstarijih trikova jest nošenje cipela na petu u nude varijanti jer one produžuju i instantno smanjuju nogu. Povišena peta formira mišiće nogu i zato ćete izgledati fit i zategnuto. Veoma je bitno odabrati točnu nijansu nude boje koja se slaže s vašom bojom kože kako cipele ne bi izgledale sivo.

Jedite pravilno

Izbjegavajte hranu koja uzrokuje nadutost, kao što su slana jela, mliječni proizvodi, žitarice te bilo kakvi sokovi. Započnite da s umirujućim toplim napitkom – voda i kriška limuna. Popijete li dvije ujutro, vaš će probavni sustav procvjetati. Poseban detox čaj napravljen od zelenog čaja, sastruganog svježeg đumbira, meda i soka od limuna pomoći će u borbi protiv otečenog trbuha, lica i limfnih čvorova. Hidratacija u jutarnjim satima pomoći će vam da ostanete budni i bez šalice kave!


Slični članci: