3 inspirativna razloga zašto vježbati - koji nisu povezani s kilogramima

Nova fitness inspiracija: Izabel Goulart ima savršenu liniju!
Izabel Goulart

Već smo sami sebi dosadni sa stalnim ponavljanjem i naglašavanjem zašto je vježbanje dobro za vas, ali treba naglasiti da postoje i konkretni razlozi zbog kojih ćete zavoljeti vježbanje - a nisu povezani s gubitkom kilograma i utegnutim trbuhom!

S vremenom nam postane jasno kako težina ili fizički izgled nisu ono što će nas čini istinski samouvjerenima. Jednom kada zavolite oblik svoj tijela, čak i ako dobijete nekoliko kilograma viška nećete se imati potrebu "kazniti" zbog toga. U nastavku pročitajte 3 inspirativna razloga zbog kojih treba zavoljeti vježbanje...

MENTALNA VEDRINA

Dobar trening ili trčanje može vam pomoći da razbistrite glavu i pritom riješite nekoliko problema jer vam se u tijelu povećava razina serotonina. Dobar osjećaj koji se javlja nakon znojenja u teretani zadržat će se satima - i obožavat ćete ga. Vježbanje je prirodni anti-stres tretman! 

POBOLJŠANA ENERGIJA - I PRODUKTIVNOST

Ovaj razlog gotovo prkosi logici - kako je moguće da dobivamo više energije od više rada? Ali istina je! Što ste više u pokretu, aktivni i energični - to ćete se produktivnije i osjećati. Tijelo u pokretu čini čuda i samo stvara još više energije. Ako želite povećati razinu energije u tijelu, samim time i biti produktivniji - vježbanje bi uvijek trebalo biti vaš prioritet! 

VEĆA SNAGA

Birate lift umjesto stepenica? Da, znamo, jer je lakše. Redovitim vježbanjem sve te male zadaće u toku dana koje obavljamo gotovo "trčeći" postat će vam lakše. Primjerice, trčanje za tramvajem, nošenje vrećica ili podizanje djeteta. Ova će vas prednost vježbanja sustići brže nego što to uopće možete zamisliti i ući će vam u rutinu. Male stvari su uvijek one koje nas najviše mijenjaju!


Slični članci: