10 kratkih za: Sanju Doležal

Sanja Dolažel definitivno je ikona YU i hrvatske glazbene scene. Mnogi niz godina krasila ju je titula najpopularnije osobe u bivšoj državi, a o njezinoj slavi dovoljno govori činjenica da je po osnutku nove Hrvatske države, po tadašnjim listima popularnosti bila popularnija čak i od prvog hrvatskog predsjednika. Nakon trideset i dvije godine bogate glazbene karijere i mega popularnosti, nakon čak sedamnaest snimljenih albuma, što u Prvoj ljubavi (njezinom prvom teen-bendu), što samostalno, a što u Novim fosilima, nastupa na Euroviziji, uloge u glazbenoj emisiji "Jel me netko tražio", vođenja svog vlastitog showa "Sanja" i nakon 20-ak godina braka s glazbenikom Nenadom Šarićem i dvoje prekrasne dvoje djece Luke i Lee, Sanja je zaista jedna od rijetkih osoba s naše estrade koja je uvijek bila i ostala normalna, jednostavna i pristupačna. Uvijek je bila i dan danas je - čovjek i prijatelj.

Upitali smo je gdje će na odmor ovo ljeto, što je najviše opušta i veseli i ljetuju li još uvijek djeca s njom?

1. Koji su vam planovi za ovo ljeto, gdje ćete se odmarati/ili ste se već odmarali i hoćete li ga provesti većinom radno ili se planirate zaista odmoriti?

Dakle, godinama kad završi škola selim u ljetnu oazu na Mrežnici. S Mrežnice odlazim na ljetne gaže, odjurim do Novog Vinodolskog povremeno ili kod prijatelja na jug. Ovo ljeto planiram jedino posjet Međugorju, jer nisam bila već dugo.

Bilo mi je prvi put 2013, Novi fosili

2. Ljetuju li djeca s vama cijelo ljeto ili kako odrastaju sve više ljetujete odvojeno?

Djeca su sve više sa svojim prijateljima, a manje sa mnom. To je tako već nekoliko godina, iako imamo pravilo da zadnji dio ljeta, kraj osmog mjeseca uvijek provodimo zajedno. Za sada dolaze i odlaze u našu oazu na Mrežnici, uglavnom kada treba oprati robu i naspavati se.

3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili/boravili?

Volim ljetovati u Hrvatskoj, a tijekom ostatka godine putovati po svijetu. Hrvatsku sam obišla kompletno, zahvaljujući poslu i nekadašnjim turnejama i nastupima. Najviše volim Mrežnicu, a na Jadranu Mljet i Kornate. Od putovanja po svijetu najviše sam zavoljela Kubu, ali i Španjolsku. Iako nemam ništa niti protiv Francuske i Italije.

4. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?

Ne mogu se dugo izležavati, tako da volim kombinirati odmor sa nekom aktivnošću. Oko kuće na Mrežnici ima uvijek dovoljno posla, obrađujem vrt i cvjetnjak, a kad putujem volim biti aktivna i upoznavati zemlju u kojoj se nalazim. Tijekom ljeta najviše volim boraviti u prirodi, volim plivati i šetati. Nisam za neke noćne provode, s prijateljima volim dnevna druženja i roštiljanje.

5. Volite li se sunčati ili preferirate hlad i koji vam je omiljeni ljetni preparat?

Ne volim se pržiti na suncu, dovoljno mi je sunca kad izađem iz mora, rijeke ili bazena kako bi se osušila, tada ipak biram hlad.

6. Kada se pakirate za ljetovanje, jeste li poput većine žena pa prejerate i ponesete i što vam treba i što vam ne treba ili znate spakirati točno ono što vam treba?

S godinama sam naučila zlatno pravilo pakiranja... bolje više nego manje :))) Uglavnom, ovisno o tome gdje odlazim, tako se i pakiram. Kada sam u prirodi, na Mrežnici, to su samo topla trenirka i pareo za dan, a ako odlazim u neki grad na obali, obavezno nekoliko ljetnih haljina i pripadajućih sandala ili japanki... Kada ne radim, ne nastupam, volim se odijevati sportski i ležerno. Ili su to neke jednostavne haljine ili u vrtu trenirka.

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati/ste čitali ovo ljeto?

Čitam tijekom cijele godina, ali preko ljeto još više, jer imam više vremena. Trenutno čitam "Angeologiju", Danielle Trussoni, imam i drugi dio koji čeka te nekoliko knjiga koje su mi ostale nepročitane od ove zime.

8. Što najčešće jedete, pijete te pripremate i kuhate tijekom ljeta?

Tijekom ljeta najviše jedem salate, ribu, ali povremeno si priuštim i roštilj. Pijem uglavnom vodu, sok od bazge i naravno crno vino u kojem uživam tijekom cijele godine. Kako mi u vrtu raste menta, volim ujutro skuhati puno čaja od nje, zasladiti ga medom i piti rashlađenog tijekom dana.

9. Hoće li "Novi fosili" nastupati ovog ljeta i gdje?

Ovo ljeto imamo planiranih nekoliko koncerata u Sloveniji, a krajem kolovoza i u Hrvatskoj.

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Svjesna sam da u ovim kriznim vremenima mnogi ljudi nemaju novaca kako bi otišli na more ili planine. Ipak, uz dobre prijatelje i malo dobre volje, slobodno vrijeme treba provesti u prirodi, makar to bio park ili šuma u blizini. Priroda opušta i odmara, ugasite televizore i mobitele i odmor je tu.


Slični članci: