Teleći medaljoni u finim travama

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Teleći medaljoni u finim travama
Teleći medaljoni u finim travama

Teleći medaljoni pripremljeni na ovaj način, u finim travama su poslastica za sve gurmane. Moji ukućani ih obožavaju, pogotovo uz pire krumpir, a osobno ih skombiniram s velikom zdjelom miješane salate i evo dijetalnog ručka. Meso i salatu uvijek možete spajat, kao i meso i sve povrće, ali ugljikohidrate dodajte samo za one mršave koji ne moraju paziti i naravno, djecu koja moraju jesti raznovrsnu hranu.

Za 5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 25 minuta

  • 1 kg telećeg fileta
  • 1 mrkva (narezana na trakice)
  • 1 korijen celera (narezan na trakice)
  • 2 dl bijelog suhog vina
  • 2 dl telećeg temeljca
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 10 dag putra
  • ulje

Začini:

  • curry
  • mažuran
  • timijan
  • kadulja
  • origano
  • sol
  • papar

Teleće medaljone narežite, istucite, posolite, popaprite pa ispecite na zagrijanoj tavi s malo ulja i malo putra. Maknite ih iz tave i u istoj tavi prepržite mrkvu i celer. Zatim dodajte vino te pustite da malo ishlapi. Podlijte temeljcem, slatkim vrhnjem i dodajte sve začine pa pustite da prokuha. Vratite medaljone u tavu da se povežu s umakom i podinstajte još par minuta.

Dobar tek!