Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Torta od kestena bez pečenja

Dok još traje jesen, koristit ću sezonske plodove... Tako da još danas ostajem na kestenju.  Ovu prefinu kremastu tortu od kestena i bijele kreme možete napraviti dosta brzo, ja je čak nekad (kad nemam puno vremena) napravim i od gotovog kesten pirea, odnosno - ja ga gotovo uvijek imam već skuhanog i oguljenog u frizeru pa je jedan veći i teži dio već gotov te od kupovne bijele kreme (gotove kreme od vanilije, vanilin pudinga u koji dodate putar ili perfe kreme od vanilije za torte). Sve provjereno i fino! Koji put (kad mi je pećnica iovako uključena zbog nekog pečenja) stavim podlogu na 5 minuta u pećnicu pa je ohladim i dalje stavljam na nju kreme. Također, ako vam je kalup manji, možete prepoloviti količinu bijele kreme, isto je torta super, samo malo niža. Koji put tortu ukrasim mrvicama kestena, koji put bijelom čokoladom, a koji put izvučem niti od šećera (zagrijte 4 dl vode s 80 dag šećera, a kad se počne karamelizirati pustite da se malo ohladi i stisne karamel pa izvlačite niti vilicom). » pročitaj više

Recept: Palačinke s kesten pireom

Uvijek biram lokalne, sezonske i svježe namirnice. Kako je vrijeme kestena, bundeva, gljiva, trebamo ih što više uvrstiti u našu prehranu. Tako i omiljene palačinke trebaju dobiti jesensko ruho i promijeniti filu... Danas vam donosim recept za palačinke s kesten pireom: » pročitaj više

Recept: filana paprika na mediteranski način

Vrijeme je paprika na 101 način... Jedno od mojih najdražih jela s paprikom su filane paprike, ali na jedan light način. Brže, jednostavnije, bez zaprške, bez dinstanja, bez špeka i svinjetine. S puno mediteranskih trava (začina) i s maslinovim uljem. Prefinoooo!!! » pročitaj više