Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Krem juha od krumpira

Nemate nikakvo meso u kući, a svi bi juhicu? Krumpir je namirnica koju svako kućanstvo uvijek ima u smočnici ili bi bar trebalo da ima, tako da uvijek možete napraviti ovu savršenu krem juhu od krumpira. » pročitaj više

Kineski rižoto

Zovemo ga kineski rižoto jer se priprema od kineskog povrća (kod nas ga ima za kupiti kao smrznuto kinesko povrće koje je već narezano na uske trakice... » pročitaj više

Pierre Hermé kolači prava su senzacija

 Nedavno je u Parizu predstavljen lookbook nove kolekcije Pierre Herme kolača za jesen zimu. Velemajstori iz svjetski poznate slastičarnice pripremili su nam pravu eksploziju boja i okusa, a kad su u pitanju slavni makaroni, Pierre Herme slastičari uvijek su prije svih. Rijetko koji posjetioc grada ljubavi ne posjeti jednu od devet Pierre Hermes slastičarni koje su postale prava turistička atrakcija. Cijena ovih luksuznih poslastica kreće se od 7 do čak 200 eura, a ostavljamo vas da uživate u slikama koje i u ovom slučaju govore tisuću puta više nego riječi.  » pročitaj više

Pašteta od gorgonzole i oraha

Moj omiljeni namaz. Inače obožavam pljesnive i sireve intenzivnog okusa, pogotovo gorgonzolu. U kombinaciji sa orasima je božanstvena. Jedna od prednosti ove paštete je da je gotova za tili čas. » pročitaj više

Bakine krpice s krumpirom - granadir marš

Granadir ili grenadir marš, kako još zovu krpice sa krumpirom, je staro zagrebačko jelo, brzo se priprema, zasitno je i jeftino, a vrlo, vrlo ukusno. Podsjeća me na moju baku Anđelu koja mi je to često pravila... Navodno je grenadir marš nekada bila vojnička hrana u centralnoj i istočnoj Europi, otuda i ime Grenadier March. To je bilo jedno od prvih jela koje sam naučila praviti... samo s dosta špeka, koje ovom jelu daje posebnu slast. » pročitaj više

Zagrebački šnicli

Ovo je recept za tradicionalni zagrebački šnicl, ali to je i isti recept za ljubljanski, ali i za praški... Gotovo u svakom gradu zove se upravo po njemu. » pročitaj više

Napravite sočivo!

Jeste li jeli sočivo - varivo od puno vrsta grahorica? Probajte ovaj savršeni recept. Ako kuhate u express loncu za samo pola sata imate ukusno i zdravo varivo! » pročitaj više

Pašteta od dimljenog lososa

Vrlo, vrlo jednostavna pašteta od dimljenog lososa (lat. salmo salar). Već sam pisala o tome koliko je losos zdrav u bilo kojem obliku i kombinaciji i da bi ga trebalo jesti s vremena na vrijeme (nutricionisti kažu barem jednom tjedno) jer obiluje omega 3 - masnim kiselinama i sadrži visokovrijedne bjelančevine, vitamine B kompleksa, fosfor i selen, a jedina mana lososa općenito je to što je skup, barem kod nas u Hrvatskoj. Al treba mijenjati navike i jela te isprobavati razne okuse, biti kreativan... Ako nikada niste radili ili probali ovakvu paštetu od lososa, probajte, servirajte uz topli prepečenac ili na krekerima kao kanape, uživat će te, sigurna sam... » pročitaj više