Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Bakalar na 101 način!

Tradicionalno u Zagrebu se zna što se jede za Badnjak, a što za Božić te naravno što za Novu godinu. Bakalar na bijelo, na mornarski, jušno je ipak najčešći način. » pročitaj više

Mamin recept: Kako napraviti najfiniju bistru goveđu juhu?

Mnoge prijateljice me pitaju kako radim goveđu ili teleću juhu, kako mi je tako bistra, što sve stavim... pa evo provjereni recept moje mame. Juhu pileću ili goveđu radim barem dva puta tijedno jer jednostavno mislim da je juha okrepa (lijek) za dušu i tijelo. Uvijek napravim veliki lonac, procijedim i barem jedan dio koristim i/ili zamrznem kao temeljac za ostala jela. » pročitaj više

Savršen ljetni obrok: bruskete

Bruskete svi vole – pitanje je samo s čime... svako ima svoju omiljenu... Ako imate paradajz, maslinovo ulje, češnjak i kruh – definitivno imate najbrže i najfinije ljetno predjelo. Tu kreativnost definitivno dolazi do punog izražaja... bruskete samo sa paradajzom i bosiljkom, s paradajzom i fetom, s inćunima, s mozzarelom i rukolom, s povrćem, pršutom i tapenadom, lososom, tunom, škampima i kozicama, tikvicama, pečenim paprikama, gljivama ili ratatuli bruskete (s povrćem)... » pročitaj više