Zašto se cijeli svijet klanja Karlu i Chanelu?

Jučer je na pariškom Fashion Weeku održana i najglamuroznija i najiščekivanija revija, naravno, radi se o Chanelu. Veliki Karl nas je kao i uvijek oduševio spektakularnom scenografijom na kojoj mu vjerujemo zavide sve kolege dizajneri kao i brojni organizatori modnih događaja. Nakon podmorja, ledenjaka, aviona, parkova na red je došla tema održive energije budućnost. Manekenke su hodale po solarnim pločama koje su se nalazile na farmi ogromnih vjetrenjača, senzacionalno kao i uvijek, a i pokazuje kako Chanel itekako razmišlja o budućnosti. Karl kao Karl scenografiju je objasnio na sebi svojstven način ”Vjetar i sunce su tu jer su slobodni”

A što nam je Karl prikazao na pisti? Možemo reći i ono što očekujemo od velikog Chanela, odličnu pravu kolekciju za proljeće/ljeto 2013 od čak 80 modela. Kao što smo već spomenuli, ove godine gotovo sve veće kompanije se okreću svojoj prošlosti koju pakiraju u nešto novo, nešto iz čega pokušavaju ponovo izvući neki komercijalni uspjeh. Naravno, kako to i priliči jednom modnom geniju, Karl je u tome definitivno najbolji.

Ove je sezone ponovo reciklirao malu crnu jaknicu kojoj je dodao volumena u ramenima što nas je na trenutke podsjetilo na Balenciagu, petar pan kragnice je povećao, a tu je naravno i klasični Chanel tweed. Karl je cijelu kolekciju prošarao bojama, tako da ovdje ima svega i svačega, a najmanje nam se sviđa dio kolekcije u kaki-smeđoj boji s prozirnom svilom ispod koje proviruju šareni izreckani uzorak. Cijela je revija počela crno-bijelom klasičnom pričom koja je uskoro upotpunjena klasičnim samo nešto kraćim Chanel sakoima s raznim uzorcima i kombinacijama boja, nakon čega je uslijedio odličan dio tweed kolekcije u kojem smo nakon klasičnog izričaja imali prilike vidjeti fenomenalne volumeniozne komade kao što su sakoi i jakne te komplete u jakim bojama poput roze i plave s pojačanim ramenima. Plavo-bijeli dio kolekcije koji je uslijedio nama se čini najbolji i sigurni smo kako će upravo ovi komadi uskoro osvanuti na svjetskim blogerima i fashionisticama. Revija je završila s nekoliko bijelih komada s cvjetnim uzorkom.

Sve u svemu, unatoč nekim kritikama koje su se pojavile u medijima, Karl je ponovo pokazao zašto se Chanelu klanja cijeli svijet.


Slični članci: